Nieuwsgierig naar onze fabriek
in Hellendoorn?

Er is één plek in Europa waar een bak ijs alleen maar voller wordt in plaats van leger. We snappen dat je je nu afvraagt waar dit paradijs is... - lucky you, dat is gewoon in Nederland! Het is natuurlijk onze Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn. Hier worden al jaren alle fairrukkelijke Ben & Jerry’s ijsjes voor heel Europa gemaakt, wonen de veehouders die ons zuivel leveren en grazen natuurlijk de enige echte Ben & Jerry’s koeien.

We kunnen uren doorschrijven over deze magische plek. De plek waar je een duik zou kunnen nemen in een zwembad van Cookie Dough chunks, kunt douchen onder een Topped choco saus straal en waar je in ruimtes rond kan lopen die zo koud zijn dat je neusharen bevriezen. Maar, hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt en vier koe-le feitjes op een rij gezet.

 1. Onze Chunkinator

  Ons fairrukkelijke ijs wordt mede mogelijk gemaakt door onze legendarische Chunkinator. In ingewikkelde vaktermen wordt deze ook wel anaerobe vergistingsinstallatie genoemd. De Chunkinator eet afvalijs op, zet het om in warm water voor onze fabriek en zorgt voor het lozen van schoner rioolwater. Hoe koe-l is dat? Wij maken ijs door ijs te gebruiken! Ons afval en afvalwater worden door miljoenen natuurlijke micro-organismen omgezet in biogas. Dat is pas een goede stap richting een duurzame toekomst en past helemaal bij onze missie. Ben & Jerry’s is het eerste ijsbedrijf ter wereld dat afval omzet in warm water.

 2. If it isn't fun, why do it?

  Jerry Greenfield, één van onze oprichters zei altijd: ‘If it isn't fun, why do it?’. Dat geldt voor alles wat wij doen, dus ook voor de fabriek waar onze heerlijke ijsjes gemaakt worden. Het is niet voor niets dat deze tekst mega groot, midden in de fabriek hangt. Peace, Love & Fairtrade Ice Cream, elke dag weer opnieuw! Zo klinken er regelmatig lievelingsliedjes van medewerkers door de speakers van de fabriek, van Bob Marley tot Metallica en André Hazes, als het maar fun is!

 3. Ijs, ijs, ijs

  De hele dag door worden al die heerlijke smaken gemaakt. Maar wat gebeurt er na werktijd? Dan is het tijd voor ijs natuurlijk! Onze medewerkers kunnen thuis nog even doorfeesten door een fairrukkelijke pint mee naar huis te nemen. Bij ons maakt het niet uit of je in de fabriek werkt of op kantoor, elke medewerker is in ieder geval voorzien van genoeg ijs. Jum, als dat geen droombaan is!

 4. Ook jij kunt een dagje binnenkijken!

  Het zou niet eerlijk zijn om jullie al deze (h)eerlijke weetjes te vertellen en daarna onze deuren dicht te laten, toch? Want, we gaan je eerlijk zeggen; ijs direct van de lijn, is stiekem het aller-aller lekkerste. Daarom willen we de 20 grootse Nederlandse & Belgische fans uitnodigen voor een rondleiding op 28 november langs onze chunk-o-meter, de Cookie Dough ruimte, en -voor wie durft- onze ijskoude vriezers. Meedoen kan door je ice cream buddy te taggen onder onze post op Facebook! Wie weet winnen jullie samen twee entreebewijzen voor de grootste ice cream dag van het jaar op 28 november.

  En we horen jullie denken… ja, deze dag is natuurlijk inclusief onbeperkt ijs eten.

  De prijs bestaat uit:

  1. 2x entreeticket voor onze fabriek in Hellendoorn op dinsdag 28 november (ongeveer 12:00-17:00u), inclusief rondleiding, lunch & onbeperkt ijs
  2. 2x dagticket treinreis binnen Nederland
  3. Ben & Jerry's goodiebag

  De rest van de actievoorwaarden lees je hier