Skip to main content

Quote by Helen Keller
JK Rowling
martin luther king

Sta op voor eenheid in plaats van verdeeldheid

Met onze #AllFlavours campagne vragen we fans om te op te staan voor eenheid in plaats van voor verdeeldheid! Samen kunnen we positieve verhalen vertellen en delen, misopvattingen over nationaliteit, ras, inkomensgroepen en geloof aanvechten. Zo kunnen we proberen het tij te keren en de groeiende angst en vooroordelen te beperken.

We vragen iedereen om te helpen en mee te doen onze samenleving mooier te maker!

 

Hier is alles wat je nodig hebt om in actie te komen:
 1. Sluit je aan bij IEDER1 of schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@leder1.org
 2. Open een bankje in je buurt met het Bankjescollectief
 3. Schrijf je in voor een van de Ubuntu seminars van IZI Solutions die gaan over acceptatie en wat jij hieraan kan doen.

FAQs
 • Ben & Jerry’s is een bedrijf met progressieve waarden en we vinden het belangrijk om zaken die ons aan het hart gaan te ondersteunen Waarom?  We hebben ons in het verleden al vaker ingezet voor zaken die we belangrijk vinden, zoals waar onze brownies in Chocolate Fudge Brownie vandaan komen of onze campagne voor het homohuwelijk. Als een gecertificeerd B-Corps, probeert Ben & Jerry’s, samen met 1000 andere bedrijven wereldwijd, een ‘force of good’ te zijn voor de samenleving

 • Als een gecertificeerd B-Corps, probeert Ben & Jerry’s, samen met 1000 andere bedrijven wereldwijd, een ‘force of good’ te zijn voor de samenleving.Er is geen quick fix om een inclusievere samenleving te bouwen, maar we weten dat we als bedrijf het volgende kunnen doen:  

  • Positieve verhalen delen die vooroordelen doorbreken
  • Grassroots initiatieven steunen die opstaan voor een samenleving met alle smaken
  • Jongeren empoweren om trots te zijn op wie ze zijn

 • Bij Ben & Jerry’s houden we ervan om het juiste te doen als bedrijf. Net zoals we onderwerpen zoals ‘same sex marriage’ en Fairtrade hebben ondersteund, vinden we dat we ons deel moeten doen voor een wereld met meer peace en love.

  Net als veel mensen zijn wij bij Ben & Jerry’s diep bezorgd over de toenemende verdeeldheid in Nederland en Europa. We zien nieuws en beelden waarbij beschuldigingen en angst het overnemen van hoop en compassie, en verdeeldheid van gemeenschappen op basis van zijn achtergrond, nationaliteit, religie of hoeveel hij verdient. 

  We denken dat Nederland een positief geluid nodig heeft. Het is tijd om eenheid te kiezen boven verdeeldheid en samen sterk te staan voor mensen in alle smaken, ongeacht nationaliteit, achtergrond, religie, sexuele voorkeur of inkomen.  Het is tijd om op te staan tegen haat, en een samenleving te bouwen voor alle smaken mensen!

Back To Top