Geinige weetjes over Ben & Jerry's die je vast nog niet kent

October 08, 2015

Er gebeurt veel geinigs bij Ben & Jerry"s; van de glijbaan in ons hoofdkantoor in Vermont tot het weetje dat veel van ons onze harige hondenvriendjes mee naar het werk nemen. Waarschijnlijk heb je al heel wat gekke verhalen gehoord, maar vast nog niet allemaal. Hier heb je nog een aantal maffe weetjes om je arsenaal uit te breiden, perfect om indruk op je vrienden te maken wanneer je ze de volgende keer ziet voor een bol ijs van je favoriete smaak:

1. Ben en Jerry zijn jeugdvrienden

Onze oprichters ontmoetten elkaar op de middelbare school op de renbaan tijdens gym. Alhoewel, rennen was er niet bij. Ze waren de langzaamste kinderen van de klas.

Ben and Jerry met on a track - Ben & Jerry's

 

2. Bagels van Ben & Jerry’s?

Ben & Jerry's was bijna een bedrijf dat bagels verkocht! Het is maar goed dat Jerry en Ben zich de dure machines om bagels te maken niet konden veroorloven en daarom maar ijs gingen maken.

1430-bagel-779.jpg

 

3. Elk ijshoorntje bestaat uit 259 kleine vierkantjes

Alsof de hoorntjes al niet groot genoeg zijn, de kleine vakjes kunnen meer stukjes en swirls bevatten dan wel glad oppervlak dan ook.

Ben & Jerry's Waffle Cone

 

4. We houden de Flavour Graveyard in ere

We hebben een echte begraafplaats, de Flavour Graveyard, in onze fabriek in Waterbury, Vermont, waar onze gestaakte smaken van hun eeuwige rust kunnen genieten. Er zijn meer dan 300 smaken die naar het kerkhof zijn gestuurd. Af en toe bij een volle maan wordt een smaak 'opge-lepel-d' en opnieuw voor een korte periode leven in geblazen. Ze zijn spookachtig lekker.

# 4 - Flavor Graveyard.jpg

 

5. Scoop Shops zijn nooit helemaal hetzelfde

Het bewijs: er is een Scoop Shop in het Braziliaanse São Paulo met een 'neem een boek mee, laat een boek achter'-bibliotheek, terwijl de Scoop Shop op Bannister’s Wharf in Newport, Rode Island, op palen boven de Atlantische Oceaan is gebouwd.

Ben & Jerry's ice cream shop

 

6. We volgen ons hart

Of het nu over klimaatgerechtigheid, homohuwelijken of het opkomen voor de kleine man gaat, we zijn niet bang onze progressieve waarden ons de weg te laten wijzen.

Ben & Jerry's is a values-led business

 

7. Geen van onze originele pints worden nog gemaakt

Bekijk de lijst met onze originele pintsmaken eens: Oreo Mint, French Vanilla, Chocolate Fudge, Wild Blueberry, Mocha Walnut, Honey Coffee en Honey Orange. Je zult ze niet meer in de vriesschappen van uw winkel aantreffen.

Ben & Jerry's original ice cream flavors

 

8. Worsten inspireren ons

De machines die we gebruiken voor onze Cores-smaken zijn gebaseerd op een Duitse worstenfabrikant. Met veel dank aan vlees!

Ben & Jerry's Cores

 

9. Vol, graag!

De eerste Ben & Jerry's Scoop Shop was een verbouwd tankstation in Burlington, Vermont, en die ruimte deelden ze met een plaatselijke boer die zijn fruit en groenten verkocht vanuit een van de garages in het station. Waar deze eerste Scoop Shop ooit stond herinnert niets meer aan deze winkel. Er is alleen nog maar een parkeerplaats te zien met een gedenkplaat die dit historische gegeven markeert.

gas-station.jpg

 

10. Jazeker… vanille

We staan nu bekend om onze heerlijke funky smaken met stukjes, maar het komt misschien als een verrassing dat de eerste smaak die door Ben Cohen en Jerry Greenfield gemaakt werd Vanille was. Het is maar goed ook dat ze er snel stukjes en swirls aan toevoegden.

# 9 - Vanilla.jpg

 

11. Cherry Garcia kan vliegen

Ok. Het ijs zelf kan niet vliegen, maar de heteluchtballon wel. De ballon was 10 verdiepingen hoog en had de grootte van ongeveer 11,7 miljoen bollen Cherry Garcia in een ijshoorntje.

Ben & Jerry's Hot Air Balloon