De Flavour Graveyard: eerbetoon aan onze geliefde (stopgezette) smaken

In de loop der jaren hebben we veel geweldige smaken gecreëerd, maar sommige daarvan zijn verdwenen naar de grote ijshoorn in de hemel, beter bekend als onze Flavour Graveyard.

1 oktober 2015

Onze geliefde stopgezette smaken

Ben & Jerry's - Flavor Graveyard begrafenis

Ben & Jerry’s staat bekend om de gewaagde, volle, funky smaken. Maar gewaagde smaakexperimenten brengen risico's met zich mee, en smaken kunnen vroegtijdig aan hun einde komen, zelfs zonder gebruik van een lepel. Dat geeft niet omdat wij weten dat ijssmaken, net als al het andere, een begin en eind hebben. Wij huilen tranen met tuiten om het verlies van onze geliefde stopgezette smaken, en we ontvangen elk jaar duizenden verzoeken van onze fans om hun favoriete gesneuvelde smaak weer te laten “herrijzen”. We weten dat er wel eens ijswonderen gebeuren, en ja, smaken keren zo nu en dan echt terug uit het graf!

Maar voor smaken die niet terugkeren, zorgen wij dat ze een gepaste rustplaats krijgen in de geschiedenis van Ben& Jerry’s.

 

De Flavour Graveyard

Ga de Flavour Graveyard binnen, waar we hulde brengen aan smaken die geen smakelijk hapje meer zijn op je ijslepeltje … omdat ze in het stof hebben moeten bijten. We horen de wanhopige kreten van onze fans, “WAAROM TOCH?”, terwijl zij door stadia van rouw en verlies gaan wanneer een geliefde smaak uit de schappen verdwijnt. We weten hoe zwaar dat is en daarom bieden wij een herdenkingsplaats aan waar om deze verloren smaken kan worden gerouwd.

De Flavour Graveyard bestaat op twee plaatsen: op de wereldwijde Ben & Jerry’s websites, en ook bij de Ben & Jerry’s fabriek in Waterbury, Vermont, Amerika. Ja, er is een echte Flavour Graveyard op een heuvel met uitzicht op onze fabriek, compleet met granieten grafzerken en geestige grafschriften voor elke smaak.

De fysieke Flavuor Graveyard is in 1997 opgericht en bevatte in het begin slechts 4 smaken, die alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar waren: Dastardly Mash, Economic Crunch, Ethan Almond en Tuskegee Chunk. Sinds die tijd is de Graveyard uitgegroeid tot 35 smaken, waaronder Wavy Gravy, Miz Jelena’s Sweet Potato Pie, Dublin Mudslide, Holy Cannoli en nog veel meer (meestal) geliefde gesneuvelden. Met meer dan 300.000 bezoekers aan de fabriek per jaar, schatten wij in dat er een kwart miljoen rouwenden elk jaar hun opwachting maken bij de Flavour Graveyard. En denkend aan de talloze online bezoekers aan de digitale Flavour Graveyard, is dat een hele hoop bitterzoet verdriet!

O ja, en je vraagt je misschien af wat er onder de grafzerk begraven ligt? Slechts warme herinneringen aan de smaken die wij het meeste missen, en de koude realiteit van hun nare ondergang. Hoewel er meerdere manieren zijn waarop een smaak op de Graveyard terecht kan komen, is de trieste waarheid dat hoewel het misschien jouw favoriete smaak was, niet iedereen even enthousiast was over deze niet-zo-goede bestseller, en de smaak plaats moest maken voor een nieuwe smaak.

 

Ben & Jerry's - Flavor Graveyard begrafenis

 

Onze eerste begrafenis van een ijssmaak

Niet lang geleden, toen de Amerikaanse smaak 'What a Cluster'-pindakaasijs met karamel, stukjes marshmallow en pindakaasachtige brokken- in de vergetelheid raakte, besloten wij een stap verder te gaan en een echte begrafenis te organiseren op de Flavour Graveyard. En omdat wij zo vreselijk veel houden van onze smaken, is dit niet alsof we een vis door het toilet spoelden (hiermee zeggen we niets lelijks over je goudvis). We wilden samen met rouwenden uit de wijde omtrek een laatste groet brengen en gepast afscheid nemen van onze geliefde smaak. Laat ons de ijslepel neerleggen en een moment stilte nemen.