Earth Hour!

18 maart, 2016

earth-blog.jpg

Aankomende zaterdag vindt de 10de wereldwijde Earth Hour plaats! Dit jaarlijkse event is bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering en om mensen te wijzen op het simpele feit dat we, door energiebesparing, allemaal een rol kunnen hebben in het beschermen van de toekomst van onze planeet!

Waar gaat het allemaal over?

In 2007 deden de mensen in Sydney mee aan een massale 'switch off' - waarin 65.000 huishoudens en 2000 bedrijven en gebouwen (waaronder het Opera House & Harbour Bridge) hun lichten een uur lang uitdeden. Dit was het begin van de 'Earth Hour' zoals we hem nu kennen - wat inmiddels een wereldwijd event is dat maar liefst in 172 landen plaatsvindt! Organisatoren beschrijven het als 's werelds grootste grass roots-beweging voor het milieu, waar vorig jaar wereldwijd 620.000 mensen aan meededen. De afgelopen jaren is Earth Hour op veel nieuwe en innovatieve manier gevierd... van een dansvloer in Londen die aangedreven werd door mensenkracht, tot beroemde gebouwen in Parijs en Londen waar het licht uit ging - zelf het internationale Space Station deed mee!

Wat is de impact?

Het doel van Earth Hour gaat verder dan alleen het besparen van energie - organisatoren willen iedereen laten nadenken over de beslissingen die we dagelijks maken. Klimaatverandering kunnen we alleen aanpakken als we verschillende ideeën uitvoeren, van wereldwijde overeenkomsten tussen landen tot innovatieve bedrijven die creatieve oplossingen verzinnen, tot dingen die we allemaal zelf kunnen doen. Zo kun je een douche nemen in plaats van een bad, je kunt alleen de hoeveelheid water koken die je ook daadwerkelijk nodig hebt of zo af en toe de trein nemen in plaats van de auto! Er zijn een hoop manieren waarop we allemaal kunnen helpen om de toekomst van onze planeet te beschermen en dat is waar Earth Hour om draait!

Hoe doe je zelf mee?

Dit jaar is Earth Hour op zaterdag 19 maart tussen 20:30 en 21:30. Just turn off your lights! ;) Als je mee wilt doen, bezoek dan ook de website van Earth Hour en geef je op! En waarom zou je dit jaar niet een stapje verder gaan en een romantisch diner organiseren bij kaarslicht voor jou en je vrienden? Heb je leuke foto's - deel ze dan met ons op Twitter of Instagram @benjerrysnl!