Onze Fairtrade communities

Waar komen de Ben & Jerry’s Fairtrade ingrediënten vandaan? Het antwoord: van over de hele wereld! Ben & Jerry’s gebruikt tientallen Fairtrade ingrediënten, van onze natuurlijke smaakmakers tot onze euforische chunks en swirls. Door te kiezen voor Fairtrade producten, hebben we een positief effect over de gehele wereld! Daarom willen we graag een boekje opendoen over waar onze (h)eerlijke ingrediënten vandaan komen.

 1. Fairtrade cacao

  De meerderheid van onze Fairtrade cacaopoeder komt van coöperaties in de Ivoorkust en Ghana. De afgelopen jaren, hebben deze producenten Fairtrade premies gebruikt om te investeren in de gezondheidszorg, de empowerment van vrouwen, micro-krediet programma's, scholen en milieubehoud. Chocolate Fudge Brownie speelt dus een rol bij het bestrijden van armoede!

 2. Fairtrade vanille

  In 2006 produceerden wij 's werelds eerste Fairtrade gecertificeerde vanilleroomijs! Onze vanille is afkomstig van Fairtrade gecertificeerde vanille boeren in Oeganda en Madagaskar. Door de productie van Fairtrade gecertificeerde vanille kunnen veel kleinschalige Oegandese boeren onderdeel uitmaken van een onafhankelijk netwerk, zonder het bestaande karakter van hun land aan te tasten.

 3. Fairtrade suiker

  Een deel van onze Fairtrade suiker komt uit Belize, dat uitgegroeid is tot een toonaangevende producent van suiker. Suiker is een zeer belangrijk gewas hier, de industrie biedt werk aan bijna 85% van de plattelandsbevolking. Fairtrade heeft, naast andere milieuprojecten, coöperaties geholpen met het investeren in bodem- en water verbeteringen, en boeren konden hun opbrengsten verbeteren omdat zij profiteren van de Fairtrade prijzen voor hun oogst.

 4. Fairtrade bananen

  Ben & Jerry’s Fairtrade bananen zijn afkomstig van de coöperatie El-Guabo in Ecuador, dat met 300 werknemers bananen teelt op kleinschalige boerderijen in de provincie El Oro! Door de Fairtrade premies konden landbouwers investeren in de gezondheidszorg, basisonderwijs en het wegennet. Dit alles betekent dat Satify My Bowl, een van onze best verkopende bananensmaken, daadwerkelijk een verschil maakt voor de gemeenschappen die het het hardst nodig hebben!

 5. Fairtrade koffie

  De Fairtrade koffie van Ben & Jerry's komt van de Huatusco coöperatie in Mexico. In de afgelopen vijf jaar, hebben we meer dan 136.080 kilo Fairtrade koffie afgenomen!