10 ‘fancy’ benamingen voor ijs
(waar we gek op zijn)!

2 februari 2017

Haal die hoge hoeden maar tevoorschijn dames en heren!

Iedereen vindt het leuk om zich af en toe een beetje op te doffen, toch?! Inderdaad, we zetten onze hoge hoeden op en steken onze pinken uit terwijl we hapje voor hapje onze pint Strawberry Cheesecake naar binnen lepelen (Nee, je hebt gelijk. Dit doen we helemaal niet, maar laten we voor nu even doen alsof).Als het weer eens zover is, zien we trouwens ook af van de simpele term ‘ijs’. Precies, niet alleen onze kledingstijl, maar ook onze woordenschat krijgt een kleine upgrade. “Breng me een spumone met ganache, s’il vou plait.Begrijp je er niets meer van? No worries! Spumone is namelijk een voorbeeld van een ‘fancy’ benaming voor ijs. Dit woord kun je gebruiken wanneer het woord ‘ijsje’ net niet chique genoeg klinkt. Hieronder worden nog 9 andere ‘fancy’ ijsbenamingen beschreven. 

 

Gelato

Ben & Jerry's - Gelato

Waarschijnlijk hoorde je dit woord dagelijks toen je huisgenoot terug kwam van een vakantie in Italië. “Ik at elke dag een gelato! Het is eigenlijk precies zoals ijs, maar dan meer… gelato-achtig”. Yeah, right.. 

 

Patbingsu

Ben & Jerry's - Patbingsu

Onthoudt deze naam goed, want met de term ‘Patbingsu’ ga je 100% zeker indruk maken op je vrienden. Patbingsu is een zoet Koreaans nagerecht en is te vergelijken met ijs. Dit toetje wordt versierd met fruit en andere zoetigheden. Mocht je van plan zijn om binnenkort bij een Koreaans restaurant te gaan eten, kun je nu zonder problemen een lekker nagerecht voor jou en je vrienden bestellen!

 

Affogato

Affogato-blog_01.jpg

We zijn grote – HELE GROTE – fans van Affogato: je favoriete ijssmaak overgoten met lekkere warme koffie. Wij kozen voor de smaak One Sweet World. Volwassenen kunnen de koffie trouwens ook vervangen voor koffie likeur. Hoe simpel dit ijsje ook is, het is een meesterwerk!!

 

Granita

Ben & Jerry's - Granita

Wanneer je afgelopen zomer op social media hebt gezeten, heb je waarschijnlijk wel een paar granita recepten voorbij zien komen. En weet je wat? Eigenlijk is granita gewoon ijs. Zonder room, maar met heel veel ijs en zoetigheid.

 

Kulfi

Ben & Jerry's - Kulfi

Ook wel bekend als “Indiaas ijs”. Kulfi is misschien wel het koe-lste ‘fancy’ woord voor ijs dat we ooit gehoord hebben. Zeg het maar eens hardop: Kulfi! Kulfi! Kun je er al aan wennen? 

 

Sorbet

Ben & Jerry's - Sorbet

Hier is geen twijfel over mogelijk: Van sorbetijs heb je sowieso al eens gehoord en het hoogstwaarschijnlijk ook al eens gegeten. Misschien ben je zelfs al wel eens in één van onze Ben & Jerry’s Scoop Shops geweest. Nee? Dat is zeker een bezoekje waard! 

 

Spumone

Ben & Jerry's - Spumone

Een Spumone - meervoud Spumoni – is een Italiaanse ijstaart bestaand uit drie lagen. Hoe we dit weten? We hebben er zelf laatst één gemaakt! En ik kan je vertellen: dit was 3 lagen lang genieten! 

 

Semifreddo

Ben & Jerry's  - Semifreddo

Semifreddo weet waarschijnlijk zelf niet eens of het ijs, mousse of cake is. Wij vermoedden dat het vooral ijs is, maar misschien zijn we een beetje bevooroordeeld. Boek nu snel een vliegticket naar Italië en laat ons weten hoe jij erover denkt! 

 

Sherbet

Ben & Jerry's - Sherbet

“Oh, Sherbet zal wel hetzelfde zijn als sorbet” denk je vast? FOUT! In tegenstelling tot Sorbet, wordt Sherbet met melkproducten gemaakt, zodat het net een beetje romiger wordt. Nu weet je het! 

 

Tortoni

Je dacht vast aan tortellini, he? Geeft niets! Wij zijn er toch om je te helpen? Tortoni is gemaakt van slagroom, gehakte amandelen en kersen. Ja, eigenlijk is het dus gewoon de ‘fancy’ versie van Cherry Garcia.

 

Welk woord voor ijs gebruik jij het liefst? Vertel het ons op een van onze social media kanalen.