Vegan ijslolly's

DRV_VeganFudgePopsRecipe_CFBND_BeautyShot_LG-779x400.jpg

INGREDIËNTEN

  • 1 pint Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy, beetje zacht
  • 175 grams vegan of donkere chocolate chips
  • 2 theelepels kokosolie
  • Optionele topping ideeën: gekonfijte gember, gehakte amandelen, hennepzaad, popcorn, eetbare bloemen, bijenpollen, geroosterde kokos, chiazaad, cacao vlokken, munt, pindakaas

 

  1. Vul 6 ijslolly vormen met de zachte Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy. Gebruik een spatel of lepel om het ijs goed aan te drukken in de vormen. Doe de deksels erop en plaats ze 2 tot 4 uur in de vriezer.

  2. Zodra de lolly’s bevroren zijn, begin je aan het chocolade glazuur. Hiervoor doe je de kokosolie en de chocolade chips in een kom en verwarm het steeds met tussenpauzen van 20 seconden in de magnetron totdat het een gladde gesmolten massa is. Als het echt heel warm is, laat het dan een beetje afkoelen.

  3. Zet je topping ingrediënten klaar, zodat je ze meteen kunt gebruiken nadat je de chocolade over de lolly’s hebt besprenkeld.  

  4. Als alles klaar staat en de chocolade niet meer te warm is, maar wel nog een gladde substantie heeft, haal je de ijslolly’s uit de vorm en leg je ze op een stukje bakpapier. Een voor een besprenkel je de ijslolly’s met de gesmolten chocolade en leef je je uit met de toppings.

  5. Als alle ijslolly’s versierd zijn, laat je ze in de vriezer nog even uitharden. Ongeveer 30 minuten tot een uur. En dan is het natuurlijk tijd om aan te vallen. Enjoy!