Red Pencils for Pints. Laat je stem horen en ruil een rood potlood voor een pint.

Op 6 juni mag je stemmen voor het Europees Parlement. Het is heel belangrijk om van je te laten horen, want Europa bepaalt veel over onze toekomst. Denk maar aan het klimaat, vrede, of kansen om in een ander land stage te lopen. Laat je dus horen en ga stemmen! Als extra motivatie ruilt Ben & Jerry’s op 6 juni ijsjes voor rode stempotloden. Wij staan op vijf locaties door heel Nederland, zien we je daar met je rode stempotlood? 

Bepaal de toekomst van Europa. Stem op 6 juni en ruil een potloodje in voor een ijsje.

Bevestig hier dat je gaat stemmen. Wij sturen je de dag voor de verkiezingen een herinnering. Als je op 6 juni geen potlood kan bemachtigen, mag je de bevestigingsmail tonen als bewijs en krijg je een ijsje. 

Waar kan ik een rood potlood inruilen voor een ijsje?

image-from-the-document-manager

Op deze locaties kan je op 6 juni een rood stempotlood inruilen voor een ijsje. Vraag steeds bij het stembureau of je het potlood mag meenemen. Neem je vrienden mee. Elke stem telt! (OP=OP)

Waarvoor stemmen we eigenlijk?

Elke vijf jaar stemmen we voor het Europees Parlement. Daar zitten vertegenwoordigers van elk EU-land. Zij controleren en debatteren over beleid dat iedereen in Europa aangaat. Vind je het fijn dat je op vakantie geen dure roamingkosten meer hoeft te betalen? Dat is er dankzij Europa! Of ben je van plan om te gaan studeren in een ander land? Dat kan met het Erasmus+ programma. 

Over welke onderwerpen beslist Europa?

Je verwacht het misschien niet, maar Europa beslist over heel veel onderwerpen, ook veel onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn! Klimaat, een verplichte stagevergoeding, treinverbindingen tussen Europese landen en een Europees leger: allemaal onderwerpen waar Europa over beslist. Deze verkiezingen zijn dus super belangrijk! 

Kom in actie en laat je stem horen!

Hoe zorg je ervoor dat jouw mening gehoord wordt in Europa? Door in actie te komen en te stemmen! Wat kan je doen?

  • Lees je in op www.njr.nl/allesispolitiek en doe de stemwijzer op www.youngvoice.nl.
  • Laat je gegevens achter. Dan sturen wij je een herinnering de dag voor de verkiezingen. 
  • Neem op 6 juni je identiteitsbewijs en stempas mee en ga stemmen! Kom achteraf een rood potloodje inruilen bij onze red pencils for pints locaties.  
  • Het is simpel. Neem een identiteitsbewijs (ID, rijbewijs of paspoort) en stempas mee en ga stemmen in je gemeente. Kan je zelf niet gaan stemmen? Op deze pagina vind je meer informatie over een volmacht geven. 

  • Dat kunnen wij je niet vertellen. De Young Voice stemwijzer helpt je op weg! 

  • Neem geen rood potloodje mee als dat niet mag. Er moeten natuurlijk genoeg potloden overblijven zodat iedereen kan stemmen. Geen stress, laat ons via het formulier op deze pagina weten dat je gaat stemmen. Dan kan je de bevestigingsmail tonen bij één van de vijf locaties en krijg je alsnog een ijsje. 

  • NJR is de plek waar de nieuwe generatie verschil kan maken. De NJR wil ervoor zorgen dat alle jongeren vertrouwen hebben in de toekomst, en daarbij hoort ook vertrouwen in de politiek. De NJR zet zich ervoor in dat de stem van jongeren wordt gehoord in Den Haag en ook in de EU. Belangrijke thema’s voor de NJR zijn mentale gezondheid, milieu, onderwijs, politiek en gelijke kansen.

  • Meedoen is belangrijk! Bij de vorige Europese verkiezingen stemde minder dan de helft van de jongeren tussen 18 en 24 jaar. Zij worden dus niet vertegenwoordigd in Europa. Deze verkiezingen kunnen daar verandering brengen als elke jongere gaat stemmen!