Skip to main content

Photo of Vanilla Farmer

(H)eerlijk is eerlijk.

Of het nu is hoe we medewerkers behandelen, iets doen voor onze gemeenschap of nieuwe smaken bedenken voor onze fans, eerlijkheid is een factor in alles wat we doen. Daarom willen we ervoor zorgen dat onze boeren ook een eerlijke deal krijgen. We steunen Fairtrade, een wereldwijde beweging die ervoor zorgt dat kleine boeren in ontwikkelingslanden het kunnen redden op de ultraconcurrerende wereldmarkt. We kopen vijf basis ingrediënten in op Fairtrade-voorwaarden: suiker, cacao, vanille, koffie en bananen.  

Lees meer

In 2005 waren we de eerste ijsmaker ter wereld die Fairtrade gecertificeerde ingrediënten gebruikte. En in 2010 besloten we ons volledig in te zetten voor het goede doel -in al onze smaken en in alle landen waar ons ijs wordt verkocht. We hebben ervoor gezorgd dat elk mogelijk ingrediënt in 2011 Fairtrade gecertificeerd was in Europa en hetzelfde deden we in de Verenigde Staten in 2014

De wereldwijde trend in de landbouw draait om groter worden, veel groter. Eerlijke handel is belangrijk omdat het zorgt voor een eerlijke prijs voor producten van kleinschalige boeren - in het licht van de groei die ze gemakkelijk uit de markt zouden kunnen drukken. Dat is geweldig nieuws voor hen, hun families en hun gemeenschappen. Maar het is ook geweldig voor ons (en voor jou), omdat we hun geweldige ingrediënten in ons ijs mogen gebruiken.

Maar er is meer aan het verhaal van eerlijke handel. Gekoppelde welvaart, het idee dat degenen die succesvol zijn, moeten werken om de wereld om hen heen te verbeteren, is een van de grondbeginselen van Ben & Jerry's. Fairtrade brengt dit idee in praktijk. Alle boeren in het Fairtrade-systeem stemmen ermee in om milieuvriendelijke landbouwpraktijken te gebruiken, eerlijke arbeidsnormen toe te passen en in hun gemeenschappen te investeren. De Fairtrade sociale premie, een extra bedrag dat wordt betaald bovenop de eerlijke prijs die boeren ontvangen, helpt die investeringen mogelijk te maken.

Lees minder

Weet je niet dat alle verrukkelijke dingen die in onze smaken worden verwerkt Fairtrade-gecertificeerd zijn, de smaak van Ben & Jerry's des te zoeter maken? Elke keer dat je een product ophaalt met het FAIRTRADE-keurmerk (het groene en blauwe symbool dat je op elk van onze kuipjes ziet), help je kleinschalige boeren en hun gemeenschappen om te overleven en te slagen.