Logo UP Collective

UP Collective (voorheen bekend als Ice Academy)

We zijn de samenwerking aangegaan met onze vrienden bij The Entrepreneurial Refugee Network (TERN) — een groep toegewijde, vooruitstrevende sociale ondernemers — om hen te helpen mensen die als vluchtelingen aankwamen weer aan het werk te krijgen EN om uit te zoeken hoe ze de barrières kunnen wegnemen waarmee ze worden geconfronteerd bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Daarom zijn we in 2017 samen het UP Collective-programma gestart (voorheen bekend als Ice Academy), een innovatief model dat mensen helpt om hun zakelijke ideeën te ontwikkelen door middel van ondernemerschapstraining, mentoring en deeltijdwerk. Het programma helpt mensen met een aantal praktische zaken die nodig zijn om een bedrijf te starten, zoals toegang tot financiering, netwerken en de hulpmiddelen die nodig zijn om hun creatieve ideeën in de praktijk te brengen. Deelnemers aan UP Collective beschikken al over vindingrijkheid, ideeën en ervaringen uit hun thuisland. Het doel van UP Collective is om de instrumenten, kansen en hulpmiddelen te bieden om vluchtelingen en nieuwkomers in staat te stellen een nieuw leven op te bouwen.

Vanaf het afstuderen in 2022 heeft het UP Collective samen met onze partners TERN, PLACE, DELITELABS en Caritas al 362 ondernemers in Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk ondersteund. Bedankt dat jullie samen met ons deze reis zijn aangegaan! We zijn enorm trots op UP Collective en alles wat de alumni-leden tot nu toe hebben bereikt!

Ons programma, voorheen bekend als Ice Academy, heeft in 2022 een rebranding ondergaan en ons nieuwe merk UP Collective belichaamt onze waarden en vertegenwoordigt onze gemeenschap van alumni en partners. We zijn niet langer alleen maar een programma, maar ook een gemeenschap van leden, oud en nieuw, die geweldige ideeën hebben en waarde kunnen toevoegen die de verwachtingen die we in 2017 hadden ruimschoots overtreft.

Hier is een korte video over ons Up Collective-programma, toen het nog bekend stond als Ice Academy. Dezelfde geweldige ingrediënten, een andere naam.

Citaat:

“Ik heb alle lessen uit het programma overgenomen om een personal branding consultant te worden. Zonder het programma zou het veel langer geduurd hebben om erachter te komen wat ik precies wilde doen. Ik ben het programma zeer dankbaar.’

Aiva, alumni,
Afgestudeerd aan het UP Collective in 2021
Nederland

Citaat:

“Door als bedrijf met ondernemers van UP Collective samen te werken, zijn we ook in staat om te leren, de goede doelen waarin we geloven te steunen en onze waarden in de praktijk te brengen, wat geloofwaardigheid oplevert bij zowel oude als nieuwe fans.”

Elif Ulun Asci
Ben & Jerry’s
Programmamanager sociale missie voor Europa

“Iedereen moet op een gegeven moment een kans krijgen, een steuntje in de rug, een vliegende start, en bedrijven hebben een ongelooflijke kans om daarbij te helpen. Hoewel dit slechts één klein stapje is, hopen we als bedrijf dat dit programma de basis kan zijn die mensen nodig hebben om hun potentieel te verwezenlijken en hun toekomst weer in eigen handen te nemen.”

Fatma
Afgestudeerd aan het UP Collective in 2018
Londen

Vergeet niet: dezelfde geweldige ingrediënten, een andere naam. Hier is een korte video over ons UP Collective-programma, toen het nog bekend stond als Ice Academy.

Wil je meer weten over de coole projecten waar deelnemers van UP Collective aan hebben gewerkt? Bekijk de coole co-creatie Sunny Honey Home!

UP Collective geeft alumni een hoofdrol in de verhalen over het programma. Via de gloednieuwe UP Collective-website hebben we nu een nieuwe manier om deze verhalen te vertellen: bekijk hier onze verhalencollectie en meld je hier aan voor onze nieuwsbrief voor periodiek nieuws en mogelijkheden om betrokken te raken bij UP Collective.