The milk we're made of - Caring Dairy

May 29, 2015

Caring Dairy - Ben & Jerry's

De meesten van ons weten dat ijs wordt gemaakt van melk, room en nog meer lekkere dingen... afhankelijk van de smaak natuurlijk! Maar heb jij je ooit afgevraagd waarvan melk nu echt gemaakt is? Het lijkt in het begin misschien een rare vraag, maar voor  lekkere en duurzame  melk zijn een aantal zaken onontbeerlijk volgens ons:  gezond weiland, toegewijde boeren, slimme energie en een sterke lokale gemeenschap. 

Caring Dairy Farmers - Ben & Jerry's

Blije koeien + blije boeren = Caring Dairy

Omdat je zonder fantastische melk geen fantastisch ijs kunt maken, werkt het Caring Dairy programma van Ben & Jerry's met een toegewijde groep zuivelboerderijen die door families worden gerund tijdens hun zoektocht naar een gezondere link tussen het land, de dieren en de mensen die voor ze zorgen. En hoewel onze roots in Vermont liggen (en daar zijn we trots op!), reikt deze missie verder dan onze achtertuin. Het Caring Dairy™-programma  van Europa wordt gedragen door in Europa 255 Nederlandse boerderijen. Vermenigvuldig dat met een flink aantal koeien en dan weet je hoeveel koeien ons helpen om ons ijs voor heel Europa te produceren!

Ben & Jerry's Caring Dairy Make a Difference

Zo werkt het

Of koeien nu blij zijn of niet kunnen ze niet zeggen of schrijven. Dus de basis ligt bij de boeren. Door middel van een eenvoudige webgebaseerde zelfbeoordeling en elf “duurzame indicatoren ” kunnen boeren hun eigen bedrijf met een frisse blik bekijken. En omdat iedere zuivelboerderij, net als elke smaak van ons ijs, uniek is, helpen we iedere boer een uniek actieplan te ontwikkelen om zijn of haar  bedrijf duurzaam e verbeteren.

Caring Dairy - Milk We're Made Of - Ben & Jerry's

De melk waarmee wij gemaakt zijn

Bij Ben & Jerry’s raken we door het dolle heen om manieren rondom de inkoop van elk ingrediënt te verbeteren. En omdat we onze dromen over nieuwe smaken niet kunnen bedwingen, kunnen we met een gerust hart zeggen dat deze zoektocht eeuwig voortduurt! Wat je geliefde smaak ook is, één ding staat als een paal boven water: blije boeren en blije koeien zijn dé kern van elke beker Ben & Jerry´s.