6 Ben & Jerry’s geruchten
(die wel of niet waar zijn)

26 januari 2017

Ben & Jerry's Cowmobile

Nog vreemder dan fictie?

We weten niet waarom, maar er lijken altijd gekke en wilde verhalen rond onze oprichters Ben en Jerry te hangen. Je zou ook niks minder verwachten van de twee mannen die een ijsbedrijf zijn gestart in een verlaten tankstation en vervolgens een hele dag wijden aan het weggeven van gratis ijs (want even serieus, wie doet dat?).

 

De mannen, de mythes en de geruchten

Soms weten we zelf niet eens waar realiteit eindigt en fictie begint in de geschiedenis van Ben & Jerry’s. Het is allemaal vrij ingewikkeld en swirled, met heel veel dat waar zou kunnen zijn… of misschien het product van een heldere fantasie (en misschien wel onder de invloed van een pint Half Baked).

Dit zijn onze absoluut favoriete Ben & Jerry’s geruchten (onbevestigd, maar niet noodzakelijk ontkracht), uit onze archieven.

 1. Ben Cohen: pint bedenker

  In de begintijden van onze medeoprichters ijsavonturen waren er geen Ben & Jerry’s pints. Er waren alleen bekertjes en hoorntjes te verkrijgen in de Scoop Shop en ze verkochten het ijs in bulkverpakkingen aan restaurants. Het was Ben’s idee om de fairrukkelijkheden te verpakken in pints en deze proberen te verkopen in supermarkten. Was dit het eerste ijs dat verkrijgbaar was in pints? Helaas niet, maar het is een hardnekkig gerucht dat nog steeds terugkeert.

 2. Geheime Californische cannabis

  Het gerucht gaat dat Ben en Jerry in de 60’s en 70’s hun bedrijf van de grond hebben gekregen door op muziekfestivals in Californië ijs te verkopen waarin wiet was verwerkt. We hebben geen daadwerkelijk bewijs hiervan en we kunnen het ons niet voorstellen dat het waar is. Hoe dan ook, wie zit er nu te wachten op Ben & Jerry’s ijs met een wiet smaak, toch?

 3. Een kleine schep voor de mens, een gigantische schaal voor de mensheid

  Het klinkt gek, maar het zou zo maar eens waar kunnen zijn. Ben & Jerry’s was het eerste ijs dat ooit naar de ruimte is gereisd. We nemen maar aan dat de gelukkige astronauten wisten waar ze heen gingen om te genieten van wat Chunky Monkey. Maar is dit waar? We hebben geprobeerd om bevestiging te krijgen vanuit NASA, maar ze hebben nog steeds niet teruggebeld.

 4. 4/20 Free Cone Day?

  Sommige Ben & Jerry’s speurders hebben opgemerkt dat Free Cone Day vaak rondom 20 april valt, in Amerika de traditionele dag voor, uhm, genot. Toeval, waarschijnlijk. De eerste Free Cone Day was namelijk op 5 mei 1979, de eerste verjaardag van de eerste Scoop Shop. Deze dagen vallen altijd op dinsdag en zijn vaak in begin april. Dus, beslis jij maar.

 5. Het raarste ‘dieet’ ooit

  Deze kunnen we daadwerkelijk bevestigen: Ben ging op een gegeven moment op een French-toast-en-knoflook-boter dieet. Hij zegt: “Het werkte prima. Het was heerlijk en goedkoop en ik was niet zo dik tijdens die periode, toch? Ik denk dat ik er redelijk uit zag. Een keer had ik brand in het broodrooster”. Verwacht trouwens maar geen ijs in deze smaakcombinatie.

 6. Ice Cream Made from What Kind of Milk?!?

  Dit gerucht kan zelfs bewezen worden, hoe gek het ook klinkt. In 2008 stuurde PETA ons een brief waarin ze ons smeekten om te stoppen met het gebruiken van koemelk voor ons ijs. In plaats daarvan zouden ze graag zien dat we gebruik gingen maken van – houd je vast – menselijke moedermelk! Met alle respect voor PETA, we zijn er vrij zeker van dat onze fans teleurgesteld zouden zijn met deze verandering. In plaats daarvan kozen we voor amandelmelk en werden we door PETA beloond met een Proggy voor onze gecertificeerde non-dairy smaken die voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar zijn.

Weet jij nog andere merkwaardige Ben & Jerry’s geruchten en urban legends? Deel ze met ons! Maar onthoud, er zijn veel geruchten in de wereld die gewoon geruchten zijn.