Deze 4 feiten laten zien dat de strijd voor gelijkheid nog niet gestreden is

31 januari 2017

hookedonyou_benjerry_blog.jpg

Als ijsmakers vinden wij dat er een heleboel smaakcombinaties mogelijk zijn. Wij denken hetzelfde over liefde, omdat liefde – net als ijs – ook in vele smaken komt!

In Nederland zijn wij er trots op dat we als land openstaan voor verschillende seksuele voorkeuren en identiteiten. Dat maakt ons heel tolerant, toch?

Nou... solidariteit is veel meer dan alleen het dragen van een roze t-shirt tijdens de Canal Pride. Solidariteit is zorgen dat mensen zich niet uitgesloten voelen, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden. Dus eigenlijk moeten we juist ná de Gay Pride ons hart en ogen extra openen voor onze LHBTQIA vrienden. 

 

Terug in de tijd

Waarom? In Nederland zien we dat er steeds meer verharding is tegenover elkaar en dat mensen nog steeds veel vooroordelen hebben, ook tegenover lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders, queers, mensen met een intersekse conditie en aseksuelen (LHBTQIA). Informatie uit de eerste hand laat zien dat LHBTQIA-ers daardoor niet zichzelf kunnen zijn, zowel op het werk als op school en daar buiten. 

Hier zijn vier feiten die laten zien dat er werk aan de winkel is: 

  1. 40% van de bevolking vindt het aanstootgevend als twee mannen elkaar in het openbaar zoenen en 27% denkt er zo over als het over twee vrouwen gaat. Een zoenend heteropaar roept veel minder weerzin op: 13% neemt daaraan aanstoot.
  2. Deze afkeuring wordt ook gevoeld door onze LHBTQI vrienden: vijfenvijftig procent van de Nederlandse homoseksuele mannen geeft aan dat zij zich niet comfortabel voelen om hand in hand met hun partner op straat te lopen.  
  3. In Nederland durft 50% van de middelbare school tieners niet uit de kast te komen.
  4. Een op de vier volwassen LHBTQIA-ers durft op het werk niet over hun seksuele geaardheid te vertellen of te zeggen dat ze een partner hebben van hetzelfde geslacht. 

HoY_002 Landscape Edit.png

 

Op een nieuwe manier vooruit

We zijn misschien ijsmakers, maar we vinden dat niemand zich onveilig, ongemakkelijk of beschaamd moet voelen omdat ze houden van wie ze houden. Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen om vooroordelen en haat te laten smelten. Bijvoorbeeld door je uit te spreken tegen LHBTQIA geweld, door de werkzaamheden van het COC en hun strijd voor gelijke rechten voor de LHBTQIA-gemeenschap te steunen en door bij de komende verkiezingen te kiezen voor politici die de rechten van minderheden, zoals de LHBTQIA-ers beschermen.