Laat je stem horen!

BJ_verkiezingen_key visual 1200x630.jpg

 

Woensdag 15 maart gaan we allemaal naar de stembus. Toch?

Tijdens de komende verkiezingen (op 15 maart, zet het in je agenda!) kunnen we ons uitspreken voor zaken die we écht belangrijk vinden, zoals studiefinanciering, het vinden van een baan na je opleiding of zorg.

Er is alleen een klein probleem: jongeren stemmen het minst van alle generaties die mogen stemmen. Tijdens de vorige verkiezingen hebben zelfs 1 miljoen jongeren helemaal niet gestemd! Dit komt neer op 15 van de 150 zetels in de Tweede Kamer. Een aantal waarmee je een hele nieuwe partij kunt oprichten! Dat moet én kan anders!

 

Wat kan jij doen?

  1. Laat zien dat je belooft te stemmen.
  2. Download de poster en hang hem voor je raam (of op een andere plek waar mensen hem goed kunnen zien). Zo laat jij zien dat jij je stem opIJSt. (Als je ook een foto maakt en deze met ons deelt maak je ook nog eens kans op een koe-le prijs)

Postercampagne voor

studenten en verenigingen

Wil je meer doen?

Vraag aandacht op je school voor de verkiezingen.  

We weten dat democratie voor veel scholieren en studenten niet het spannendste onderwerp is. Maar het is wel een belangrijk onderwerp, want het bepaalt jouw toekomst. Ga daarom het gesprek aan met je docent.

We hebben in samenwerking met IZI Solutions en de NJR een toolkit ontwikkeld met materialen om een les over democratie te geven. Hierin zit duidelijke informatie, leerzame filmpjes, infographics en andere nuttige informatie. 

Informatie toolkit voor

jouw docent en klas

Ben & Jerry's voert in de aanloop naar de landelijke verkiezingen in samenwerking met IZI Solutions en NJR campagne om iedereen op te roepen hun stem te laten horen. Help ons ook mee deze boodschap te vertellen en om iedereen op te roepen te gaan stemmen op 15 maart!

 

Geen smoesjes! Laat ook je stem horen! 

Beloof jezelf dat je gaat stemmen op 15 maart, daag je vrienden op social media uit dit ook te doen & maak kans op een koe-le Ben & Jerry’s zitzak.

Ja, ik beloof te stemmen.

& daag mijn vrienden uit dit ook te doen. Klik hier!