Laat je hart spreken!

15 maart 2017

BenJerry_stemvanuitjehart.jpg

Dit jaar is een belangrijk jaar voor Nederland en Europa. Op 15 maart gaat Nederland naar de stembus. Dan besluiten we met elkaar welke kant we op willen met ons land, wat voor land we willen zijn. Wie er in charge is maakt uit voor de toekomst van Nederland en met name voor jongeren. Zij moeten tenslotte het langst leven met de beslissingen die er worden genomen.

 

Jongeren, laat je stem horen!

Ben & Jerry’s werkt samen met partners zoals jongerenorganisaties IZI Solutions en de Nationale Jeugdraad om zoveel mogelijk jongeren te overtuigen te gaan stemmen. Op welke partij je stemt is een afweging die je helemaal zelf moet maken. Wat wij belangrijker vinden is dat je je stem laat horen dit jaar. Want democratie werkt alleen als iedereen meedoet!

 

Een Nederland met alle smaken

Bij Ben & Jerry’s geloven we in een Nederland waar iedereen erbij hoort, no matter your flavour. Maar in Nederland heerst veel angst en onzekerheid. Angst voor vluchtelingen die huizen inpikken, voor populisten, voor nepnieuws, voor boze witte mannen. Dat uit zich vooral in de manier waarop we met elkaar omgaan en hoe we over en met elkaar praten.

BenJerry_ikstemvoor.jpg

 

Normen en waarden

Deze verkiezingen horen we veel over normen en waarden. Maar normen en waarden gaan volgens ons niet over ‘de Nederlandse identiteit’ en ‘de Nederlandse tradities’. Nederlandse normen en waarden gaan over hoe we met elkaar omgaan, ook met diegenen die anders denken. Het gaat over gelijkheid, trots mogen zijn op wie je bent, houden van wie je houdt en over de vrijheid om te geloven wat je wilt geloven.

In dit land kan en mag je veel zeggen en doen. Hoofddoek of hotpants, Feijenoord of PSV, stad of dorp: ons kleine land is groot in verschillen. Maar deze verschillen zeggen heel weinig. Hoe we ons gedragen tegenover mensen die andere ideeën of gewoontes hebben, zegt pas écht iets over wat voor land we zijn. Wij zijn trots op een land waarin vrijheid van meningsuiting, maar ook respect voor elkaar centraal staan. Een land waar we het vreedzaam met elkaar oneens kunnen zijn. Daar moeten alle Nederlanders een steentje aan bijdragen.

 

Voor een duurzaam Nederland

Een ander onderwerp dat ons aan het hart gaat is klimaat: dit thema haalt te veel nationale lijsttrekkersdebatten niet. Nederland bungelt al jaren onderaan de Europese lijst wat betreft duurzame energie. De Nederlandse economie heeft een hardnekkige verslaving aan fossiele brandstof en daar zijn veel Groningers de dupe van. Klimaatverandering is geen probleem voor een toekomstige generatie, het is een probleem van nu. We moeten samen proberen duurzame oplossingen te vinden, om te zorgen dat we overgaan op 100% duurzame energie.

Als ijsmakers vinden we het van belang om ons uit te spreken voor de dingen die wij belangrijk vinden. Ook nu denken we dat we samen sterk moeten staan voor een duurzamere en welkome samenleving. Daarom spreken we ons nu en na de verkiezingen uit tegen haat en angst en voor verbinding en hoop.

Nederland bestaat uit allerlei smaken mensen en iedereen hoort erbij, whether you like it or not. Dat heeft inderdaad weinig te maken met ijs, maar wel alles met peace & love!

 

Nederland: laat je stem horen, maar bovenal laat je hart spreken op 15 maart!