Nog meer slechtste smoesjes
om niet te gaan stemmen!

23 februari 2017

BenJerry_smoesjes_mobiel.jpg

We maakten al eerder een artikel met 5 smoesjes om 15 maart niet te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het bleek een schot in de roos, en we hoorden nog meer verschillende smoesjes. Je moet echt met iets goed aankomen om niet te stemmen, ook onderstaande excuses tellen in ieder geval niet!

 1. "Ik ben te druk met Ben & Jerry’s Instagram te checken.”

  Nou, met slijmen kom je een heel eind. Er is helemaal niks mis met dit smoesje. En zeker niet als je tijdens het social media checken ook nog een van onze smaken, zoals One Sweet World eet. Een deel van de opbrengst daarvan gaat namelijk naar stichting IEDER1. Zij zetten zich in voor een inclusiever Nederland waar iedereen welkom is en erbij hoort. Zo help je zelfs met een lekkere pint ijs mee aan een mooie toekomst voor iedereen in ons land. En als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed ook even je stem uitbrengen zodat Nederland ook de komende vier jaar inclusiever wordt. 

 2. "Ik kan niet naar het stemloket, want ik ben de hele dag aan het werk.”

  Dit is een goede reden en frustrerend voor veel mensen. Er zitten maar 24 uur in een dag, en veel van ons kunnen niet zomaar onder ons werk uit om dingen te regelen. Zelf niet voor belangrijke dingen zoals het uitbrengen van je stem. Gelukkig hebben de stemloketten vaak ruime openingstijden. Kijk op de site van je gemeente om uit te vinden hoe laat je kunt stemmen.

 3. “Dan moet ik zo lang door het frisse winterweer lopen”

  Een frisse neus halen is hartstikke gezond! Bovendien hebben de meeste gemeentes heel wat stembureaus. Er zit er dus altijd eentje bij je in de buurt. Stop maar met tegensputteren, doe je schoenen aan en ga stemmen!

 4. “Er zijn zoveel partijen, ik weet niet op wie ik moet stemmen!”

  We begrijpen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dit jaar hebben zich maar liefst 28 partijen ingeschreven voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alle ellenlange partijprogramma’s van kaft tot kaft lezen maakt je misschien ook niet zo gelukkig. Daarom zijn er een paar hele handige online stemwijzers waarop je kunt uitzoeken welke partij het beste bij je past, waaronder een speciale Jongerenkieswijzer. Zo gepiept!

 5. "Ik ben in maart in het buitenland. Ik kan toch niet stemmen.”

  Niet waar, hoor! Als je op de verkiezingsdag in het buitenland bent voor je studie of werk, of op een vroege vakantie, dan kun je nog gewoon stemmen. Je kunt stemmen per brief, maar dan moet je je wel even registreren voor 15 februari. Je kunt zelfs iemand die je vertrouwt voor jou laten stemmen! Het kost even wat meer werk, maar dan telt je stem wel! 

Weet je, stemmen is helemaal niet zo moeilijk. In de tijd dat je onze Instagram pagina checkt of een (h)eerlijke 'Wich eet, kan je ook even naar een stembureau om te stemmen. Wij vinden in ieder geval dat je stem laten horen nóg beter smaakt dan ons ijs.

 

Geen smoesjes! Laat je stem horen! 

Beloof jezelf dat je gaat stemmen op 15 maart, daag je vrienden op social media uit dit ook te doen & maak kans op een koe-le Ben & Jerry’s zitzak.