10 geflopte smaken waar we nog steeds om kunnen lachen

9 januari 2018

Natuurlijk willen we het liefst dat alle smaken die we maken een legendarisch succes worden, zoals Cookie Dough en Chocolate Fudge Brownie. Maar we weten dat onze fans kritisch zijn wanneer het aankomt op nieuwe ijssmaken. Onze Flavour Guru’s zijn daarom constant bezig met het creëren van ijstastische smaken! We verleggen graag onze grenzen en stappen daarbij uit onze comfort zone. Geflopte smaken zien we dan ook niet als een mislukking, we eren ze zelfs op onze special Flavour Graveyard. Nee, geflopte smaken zijn nodig om tot nóg betere smaken te komen! En soms kunnen we er ook erg om lachen...

 1. Sugar Plum (1989-1990)

  Om heel eerlijk te zijn snappen we niet hoé deze combinatie van pruim en karamel ijs de smaaktest ooit heeft doorstaan. En blijkbaar snapten onze fans dat ook niet. In de eerste drie weken dat Sugar Plum verkocht werd, is er slechts één pint verkocht. Flavour Guru Peter Lind noemde het “de slechtste smaak die we ooit gehad hebben”.

 2. Fred & Ginger (1988)

  Deze smaak bestond uit gemberijs met chocolade strikjes. Het was een eerbetoon aan dansduo Fred Astaire en Ginger Rogers. We hadden blijkbaar nog iets meer mogen oefenen, want van de 47 Scoop Shops in Amerika, bestelden maar twee Shops de smaak opnieuw.

 3. Mocha Walnut (1981)

  Ben Cohen, medeoprichter van Ben & Jerry's zei ooit: "Mocha Walnut is mijn all-time favorite smaak, maar toen we ‘m gingen verpakken in pints, bleek het de slechtste smaak ooit." We weten niet precies wat er mis ging met deze smaak, maar ijsfanaten waren niet geïnteresseerd in deze koffiesmaak! Dan doet onze One Sweet World het toch een stuk beter!

 4. Black & Tan (2006)

  Romig donkerbruin bier ijs gemengd met choco ijs, klinkt best goed toch? We maakten deze smaak om indruk te maken op Britse pub bezoekers. Het beste bier in een fairrukkelijk glas, ehhh pint. We hadden alleen even niet gedacht aan de Britse geschiedenis. Tijdens de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog was Black & Tan de paramilitaire politie van veteranen van de Eerste Wereldoorlog. Ierse ijsfans hebben ons hieraan herinnerd en uiteraard boden we onze excuses aan!

 5. Piña Colada (2013)

  Als je van kokos ijs en ananas chunks houdt, had je deze fruitige smaak vast fantastisch gevonden! Wij vonden ‘m in ieder geval wel fairrukkelijk, alleen onze fans niet. Waarschijnlijk gewoon omdat er geen rum inzat..

 6. Hazelnoot smaken (1988-2015)

  Op de één of andere manier lopen onze fans niet warm voor hazelnootsmaken. In 1988 deden we een poging met Chocolate Hazelnut Swirl, maar dat flopte. De smaak Hazelut hield het iets langer vol, drie jaar, maar maakte alsnog geen indruk. Daarom hebben we twaalf jaar gewacht met een volgende hazelnootsmaak. In 2000 lanceerden we Coffee Hazelnut Swirl, die ook snel op onze Flavour Graveyard belandde. In 2014 deden we een laatste poging met Hazed & Confused Core, maar die hield het ook niet langer dan een jaar vol. Oké, we begrijpen de hint. Geen hazelnoten meer voor jullie!

 7. De originele Core trio (Karamel Sutra uitgezonderd) (2002)

  In 2002 lanceerden we onze eerste Core smaken. Karamel Sutra werd toen vergezeld door Fudge Central en Peanut Butter Me Up. Die laatste hield het slechts twee jaar vol. Fudge Central iets langer, maar die belandde na drie jaar op onze Flavour Graveyard. We weten niet waarom Karamel Sutra het wel nog steeds volhoudt, maar dat zal wel iets met die fairrukkelijke karamel kern te maken hebben!

 8. Aloha Macadamia (2001-2002)

  Toen we in 2001 ‘aloha’ zeiden tegen Aloha Macadamia moest dit wel een regelrechte hit worden. Maar blijkbaar dachten jullie daar anders over, want een jaar later zeiden we met een traan in onze ogen nogmaals ‘aloha’ tegen deze smaak. Het is wel duidelijk, exotische noten zijn niet echt jullie ding!

 9. De meeste van de 2Twisted smaken (2000)

  In 2000 hadden we een te gek idee! We besloten een paar van onze beste smaken samen te voegen in één pint en ze te voorzien van een nieuwe naam. Vanilla Heath Bar Crunch en New York Super Fudge Chunk werden samen Everything But The… Entangled Mints (Mint Chocolate Cookie en Marble Mint Chunk), Monkey Wrench (Peanut Butter Cup en Chunky Monkey), Pulp Addiction (Orange & Cream en Chocolate Orange Fudge), en Urban Jumble (Coconut Almond Fudge Chip en New York Super Fudge Chunk) liggen allemaal op onze Flavour Graveyard. De enige smaak die we nog steeds in Nederland hebben is Half Baked. Deze smaak werd gevormd door Cookie Dough en Chocolate Fudge Brownie.

 10. Oh Pear (1997)

  Vers perenijs met amandel en een swirl van fudge. Dat klonk onze Flavour Guru’s als muziek in de oren. Maar blijkbaar dachten onze fans daar anders over. Oh Pear was zo niet-populair dat de smaak niet langer dan een jaar in de schappen lag. Wij hebben ons lesje geleerd: we moeten geen appels met peren vergelijken…

Het creëren van nieuwe smaken is onze meest favoriete hobby, we houden gewoon van experimenteren! Door al die geflopte smaken zijn we heel wat fairrukkelijke ervaringen rijker. Misschien moeten we wel nog meer naar jullie grappige smaakideeën luisteren, wie weet wat voor (h)eerlijks daaruit ontstaat!