4 redenen om je stem op te IJSen
op 21 maart!

BenJerry_verkiezingen_21maart_web.jpg

Het is zover! Op 21 maart kun jij meebeslissen over de toekomst van jouw buurt. In bijna alle Nederlandse gemeenten worden op 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Laat ook van je horen en IJS je stem op!

Denk je misschien dat het niet uitmaakt of jij stemt of niet? Dan vergis je je! De landelijke overheid laat steeds meer zaken over aan gemeenten. Voor jou zijn daarom deze verkiezingen voor de gemeenteraad belangrijker dan ooi!

 

Jouw stem telt!

Waar beslist de gemeente allemaal over? Heel veel! Hier een paar voorbeelden.

  1. Zoek je een woning? De gemeente gaat over bestemmingsplannen en dus hoeveel huizen er komen die jij kunt betalen.

  2. Zijn er überhaupt banen te vinden bij jou in de buurt? En helpt de gemeente jou als je een bedrijf wilt opstarten? De gemeente gaat namelijk over de werkgelegenheid in de buurt.  

  3. Wat dacht je van je vrije tijd? Of de winkels op zondag en ’s avonds open zijn en of je sportclub of juist het jaarlijkse festival subsidie krijgt: de gemeente beslist hierover.

  4. En veiligheid in jouw buurt bijvoorbeeld: de gemeente is ook verantwoordelijk om de buurt zo veilig en leefbaar mogelijk te houden. En zij heeft ook een stem in hoe de politie met jou omgaat op straat.

Nu is het zo dat bij de gemeenteraadsverkiezingen maar de helft van alle Nederlanders stemt, en dan voornamelijk de oudere generaties. De andere helft wordt dus niet gehoord, terwijl het juist over hun toekomst gaat . Even een reality check: de jongere generaties zullen toch het langste met de gemeente te maken hebben.

 

BenJerry_democratie_stemmen.jpg

Laat je stem horen!

Vorig jaar riepen we mensen op om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ruim 10.000 jongeren beloofden dat; zij tekenden onze pledge en riepen anderen via social media op om hetzelfde te doen. Zo’n succes smaakt net zo lekker als onze nieuwe Chunky Monkey Non-Dairy: naar meer dus!

Daarom vragen we jou nu: beloof je ons dat je gaat stemmen? Want democratie werkt alleen als iedereen meedoet. Beloof ons dat je gaat stemmen op 21 maart en dan sturen wij jou een koe-le kaart als reminder!

 

Tip bij keuzestress

Weet je niet goed op wie je moet stemmen? No worries, je hebt nog genoeg tijd tot 21 maart. Een aantal gemeenten en organisaties hebben een handige stemwijzer die je helpt om een keuze te maken.

 

Waarom doen we dit?

Bij Ben & Jerry’s staan we voor een wereld met alle smaken mensen. Daarom gebruiken we fairtrade ingrediënten en worden de brownies in onze Chocolate Fudge Brownie gemaakt door een bakker die iedereen de kans op een baan geeft, ongeacht je werkervaring of achtergrond. Over de hele wereld staan we op de bres voor het homohuwelijk en samen met VluchtelingenWerk komen we op voor een de rechten van een groep vluchtelingen die in de knel zitten en wiens toekomst niet zeker is.