Laat je stem horen!

BJ_verkiezingen_key visual 1200x630.jpg

 

Woensdag 21maart gaan we allemaal naar de stembus. Toch?

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart (zet het in je agenda!) kunnen we ons uitspreken over onderwerpen in jouw buurt die je écht belangrijk vindt. Je kunt denken aan betaalbare woningen in jouw stad, stages en werk, of veiligheid bij jou in de buurt.

Er is alleen een klein probleem: jongeren stemmen het minst van alle generaties die mogen stemmen. Tijdens de vorige verkiezingen hebben zelfs 1 miljoen jongeren helemaal niet gestemd! Dit komt neer op 15 van de 150 zetels in de Tweede Kamer. Een aantal waarmee je een hele nieuwe partij kunt oprichten! Dat moet én kan anders!

 

Wat kan jij doen?

  1. Laat zien dat je belooft te stemmen en daag je vrienden uit dit ook te doen.
  2. Ga op woensdag 21 maart ook daadwerkelijk stemmen!

Ja, ik beloof te stemmen.

& daag mijn vrienden uit dit ook te doen. Klik hier!

Wil je meer doen?

Vraag aandacht op je school voor de verkiezingen.  

Denk je misschien dat het niet uitmaakt of jij stemt? Dan vergis je je. De landelijke overheid laat steeds meer zaken over aan gemeenten. Voor jou zijn daarom de verkiezingen voor de gemeenteraad belangrijker dan ooit. Ga daarom het gesprek aan met je docent zodat jij goed geïnformeerd bent over de aankomende verkiezingen. 

We hebben in samenwerking met IZI Solutions en de NJR een toolkit ontwikkeld met materialen om een les over democratie te geven. Hierin zit duidelijke informatie, leerzame filmpjes, infographics en andere nuttige informatie. 

Informatie toolkit voor

jouw docent en klas

Ben & Jerry's voert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in samenwerking met IZI Solutions en NJR campagne om iedereen op te roepen hun stem te laten horen. Help ons ook mee deze boodschap te vertellen en om iedereen op te roepen te gaan stemmen op 21 maart!

 

Geen smoesjes! Laat ook je stem horen! 

Beloof jezelf dat je gaat stemmen op 21 maart, daag je vrienden op social media uit dit ook te doen!

Ja, ik beloof te stemmen.

& daag mijn vrienden uit dit ook te doen. Klik hier!