Vegan blondies met pecannoten

(9-12 stukken)

BenJerry_vegan-blondies_web2.jpg

Je kunt natuurlijk lekker op de bank neerploffen met een goede film & je favoriete smaak Ben & Jerry’s, maar als je in een creatieve bui bent, kun je zoveel meer! Merel van de Groene Meisjes maakte voor ons dit (h)eerlijke recept. Succes & enjoy!

 

INGREDIËNTEN

Blondies:

 • 1 pint ijs van je favoriete Ben & Jerry’s Non-Dairy smaak
 • 250 gram bloem 
 • 300 gram suiker
 • 150 gram pecannoten (gehakt)
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel maïzena 
 • 250 ml plantaardige melk (zoals soja, haver of amandel)
 • 100 gram kokosolie (gesmolten)
 • 60 ml maple syrup
 • vanillestokje (of eventueel vanille extract)

 

Vegan slagroom:

 • 1 blik kokosmelk
 • poedersuiker
 • vanillestokje of -suiker

Psst: Het lekkerste is wanneer je de kokosmelk van te voren een nachtje in de koelkast laat staan. Heb je nu geen tijd (meer) om je kokosmelk een nachtje in de koelkast te laten staan (we begrijpen het hoor... wij zouden het geduld ook niet hebben), dan kun je ook soja-slagroom kopen & opkloppen.

 

 1. Verwarm je oven voor op 180°C. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en maïzena in een kom & schep het goed door. Maak er een beslag van door de plantaardige melk, gesmolten kokosolie, maple syrup en vanille door de droge ingrediënten te mixen. Let op: doe dit met de hand, met een garde of een spatel. Schep het beslag rustig door.

 2. Hak de pecannoten & schep ze door het beslag. Giet het beslag in een ingevette brownie-bakvorm en versier de bovenkant met wat extra pecannoten.

 3. Bak de cake 40 minuten in je voorverwarmde oven. Maak ondertussen de vegan slagroom!

 4. Maak nu de vegan slagroom door de kokosmelk voorzichtig (!) open te maken en de dikke room uit het blik te scheppen. Doe dit in een mixkom. Schep ook 1 grote eetlepel van het transparante vocht uit het blik en voeg dit toe aan de room. Voeg vanille en poedersuiker naar smaak toe. Klop de slagroom op met een elektrische mixer.  

 5. Check na 40 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de cake een beetje afkoelen en snijd hem in 9 tot 12 blokjes.

 6. En dan nu: the most important part! Scoop je favoriete Ben & Jerry's Non-Dairy's pint leeg & verdeel het ijs over de stukjes cake. En hoewel je weet dat ‘when it’s metled, it’r ruined’, is het in dit geval toch het lekkerste wanneer de cake nog een beetje warm is, zodat het ijs over de cake kan smelten. Maak af met een scoop ijs en eventueel de de slagroom.

BenJerry_vegan-blondies_web.jpg

 

All you need is a lepel, ehm … vork! Dig in!