Gers Bakkie Roffa: ijskoude verrassing voor de warmste stad

BenJerry_GersBakkieRoffa_verhaal_web.jpg

Hebbie al gehoord van onze gerse scoop? De Rotterdamse natte T is een bevroren T geworden. Deze zomer duiken we hand in hand de vriezerT in voor het (h)eerlijkste karamelroomijs dat we konden maken. Gecombineerd met kameraden zwoele swirl van gouden karamel en choco-karamel chunks, spoon je een wereldsmaak in een wereldstad. En Ben & Jerry’s zou Ben & Jerry’s niet zijn als hier geen verhaal achter zit. Voortaan heeft ‘een bakkie doen’ een andere betekenis.

 

Alle smaken mensen

Ben & Jerry’s is meer dan fairrukkelijk ijs. We staan voor een wereld met alle smaken mensen. Elkaar aanvullen en goed voor elkaar zijn, zijn onze flavourite ingrediënten. We zetten ons daarom al sinds onze oprichting in 1978 in voor een mooiere wereld. Dit doen we vanuit de basis van het ijs maken: met fairtrade ingrediënten en brownies uit een sociale bakkerij. Maar we roepen ook jongeren op om te gaan stemmen, omdat democratie alleen werkt als iedereen meedoet. En wat dacht je van liefde? Omdat wij vinden dat dat ook in alle smaken komt, staan we al meer dan dertig jaar op de bres voor het homohuwelijk. Nu hebben we onze handen ineengeslagen met Rotterdammersvoorelkaar, een online community om elkaar te vinden en helpen.

 

Samen voor 010

Er zijn al zo’n 170.000 Rotterdammers in alle smaken die lullen én poetsen. Ze staan klaar voor de medestadsbewoners die een handje kunnen gebruiken. Hiero en daaro steken ze zonder iets terug te verwachten de handen uit de mouwen. Dit moet natuurlijk beloond worden… daarom geven we de stad een koe-l groen-wit-groen ijsje: Gers Bakkie Roffa. Maar daar blijft het niet bij. We willen zorgen dat meer mensen genieten van warmte voor elkaar.

 

Ook iets voor jou!

Omdat je bij Rotterdammersvoorelkaar zelf kunt kiezen wat je doet, bepaal je het ‘waar’ en ‘hoelang’ ook zelf. En kun je kiezen voor iets waar je goed in bent en waarbij je direct wordt gewaardeerd om je kwaliteiten. Dig in of proef gewoon een keertje... het is net ijs. Chunk bijvoorbeeld je social-mediakennis bij iemand. Swirl een team naar een kampioenschap. Verwelkom een nieuwkomer en laat hem of haar de stad zien. Of doe gewoon een bakkie met iemand … ja, een Gers Bakkie Roffa natuurlijk. Bevalt het, dan doe je het vaker. Zelf hulp vragen op het platform kan natuurlijk ook.

 

Lijkt het je n’ice om iets te doen voor een ander?

Help je mee van de limited edition Gers Bakkie Roffa een doorlopend ‘goed doen’-effect te maken? Neem eens een kijkje op het platform Rotterdammersvoorelkaar en ontdek hoe divers de vragen zijn. Reageer gelijk op een vraag of bied je eigen specialiteit aan. Dit kan ook gunstig zijn voor je cv of als je ergens ervaring voor op wilt doen. Probeer het gewoon een keertje! Van ons krijg je in ieder geval een 010 voor je inzet…

 

Ja, ik wil meer weten over

Rotterdammersvoorelkaar!