010 redenen om je
in te zetten voor je stad

BenJerry_rotterdammersvoorelkaar_web.png

 

Wat loop jij nou te doen? Zonder iets terug te verwachten toch je handen uit de mouwen steken? Ja, in de thuishavenstad zetten ze zich in voor een ander. Zo’n 170.000 stadsbewoners taaien niet af als ze iets voor een medestadsbewoner kunnen betekenen. Daarom is Rotterdam fairwend met een eige ijssie: Gers Bakkie Roffa.

 

Behoor jij nog niet tot deze stadsbewoners? Hier vind je 010 redenen om je in te zetten voor een ander met het online platform Rotterdammersvoorelkaar:

 

1. Ontmoet n’ice personen

Stel je bent net met de verhuiswagen gearriveerd in je nieuwe thuishavenstad. Je kent nog weinig mensen en de stad zelf is ook nog een onbekende massa gebouwen. Dan is het wel zo leuk om samen met iemand totally nuts about Rotterdam te worden. Ga met een andere nieuwkomer op pad. Nas een Gers Bakkie Roffa bij de Euromast, swirl langs verschillende tentoonstellingen of wandel samen langs de perfecte architectuur.

 

2. Proef de praktijk

Voor je opleiding of als je werktechnisch een andere richting in wilt slaan, is het best handig om (eerst) een kijkje in de praktijk te nemen. Even proeven van het echte leven en jezelf eventueel verder ontwikkelen. Oefen je zorg-skills, geef een lesje in het een of ander of maak een animatiefilm voor een vereniging. Ja toch, niet dan?

 

3. Chunk je talent

Je bent ergens onwijs goed in. Dan is het toch zonde om je gave voor jezelf te houden? Laat medestadbewoners meegenieten. Deel! Heb je een organisatietalent? Organiseer een wijkevent. Heb je een wiskundeknobbel? Help een leerling aan een mooi cijfer. Ga snel aan de pint… eh, bak, verspreid je talent en ontvang een dikke dosis dankbaarheid terug.

 

4. Kracht en conditie

Je kunt eindeloos liften en squatten in de sportschool, maar weet je hoe je je spieren traint tijdens een flinke verhuizing? Er zijn veel mensen die daar hulp bij kunnen gebruiken. Of wat denk je van een flinke calorieverbrandende wandeling met iemand die gezelschap wil? Dat hoeft niet hand in hand, maar wel als kameraden. Dat is pas goed genieten!

 

5. Je tijd fairly good besteden

Als je zonder werk zit, kun je natuurlijk de hele dag besteden aan ijs eten. Maar om te voorkomen dat dat het enige is dat je doet en er een gat in je cv komt, kun je je tijd goed besteden: zet je in voor een ander! Je toekomstige werkgever trekt straks gelijk de conclusie dat je niet bij de bakken neer gaat zitten en een doorzetter bent. En je helpt er meteen een medestadsbewoner mee!

 

6. Zomer zonder series

De tijd van ijskoud genieten onder een dekentje en series bingen is voorbij. Na een winter opgesloten te hebben gezeten, is het nu weer tijd om naar buiten te gaan. Bloei en groei... wat zo geregeld is door een ander te helpen. Maai een grasveld voor een ouder iemand of tuinier jezelf helemaal ontspannen. Maak nieuwe contacten met mensen die het nodig hebben. Ga voor mooie echte ontmoetingen.

 

7. Altijd een reden om te diggen’

Met een buurman, frisse nieuwkomer of sportpupil is het altijd lekker om in een Gers Bakkie Roffa te diggen. Momenten genoeg! Bijvoorbeeld in een pauze tijdens de behulpzame activiteiten of om mee te beginnen om het ijs te breken.

 

8 Rondje Roffa

Ben je als échte RotterdammerT nog nooit op de Euromast geweest? Oops. Lijkt het je tof om eens binnen te kijken bij bepaalde gebouwen of tuinen? Wil je een koffietentjestour doen? Ga met je nieuwe contacten op ontdekkingstour!

 

9. Ontdek de warmte van de stad

Dan heb je gelijk een goede reden om af te koelen met Gers Bakkie Roffa. Door in contact te komen met medestadsbewoners uit verschillende wijken en culturen zie je al snel hoe mooi de diversiteit is en Rotterdam eigenlijk gewoon persoonlijke stadsverwarming heeft!

 

010. Stiekem ook een beetje voor jezelf

Nu is het nog best lastig om iets voor een ander te doen zonder er iets voor terug te krijgen. Je ontvangt er namelijk automatisch geluk en zelfvertrouwen voor terug en het is n’ice voor je gezondheid. Daarnaast geeft het een (h)eerlijk gevoel… ech wel!

 

Kommie nie uit Rotterdam? In iedere stad en elk dorp kun je mensen blij maken met je hulp!

Ja, ik wil meer weten over

Rotterdammersvoorelkaar!