8 grappige feitjes over Strawberry Cheesecake die je nog niet wist

BNJ0050-Strawberry_Cheeseckae_ICP-4869_OG_720x378_72_RGB.jpg

Je dacht zeker dat je Strawberry Cheesecake inmiddels aardig goed kende. Smooth, creamy cheesecake ijs met grote aardbeien chunks en (h)eerlijke havermoutkoekjes. Maar wat kan er nog meer onder de deksel van je favoriete pint verschuilen?

Geloof ons: er is meer! Je dacht dat je Strawberry Cheesecake kende, totdat je deze 8 grappige feitjes leest.

1. De eerste democratisch gekozen smaaknaam

In 2004, toen in Amerika de verkiezingen in volle gang waren, wilden we meer mensen aanmoedigen om te stemmen. Daarom wilden we wat buzz creëren door tegelijkertijd aandacht te besteden aan onze nieuwste smaak. We vroegen onze fans om hun favoriete namen voor de nieuwste smaak in te zenden – wat later Strawberry Cheesecake werd – en vervolgens konden mensen stemmen! Hoe n’ice is dat?

2: Meningen, meningen en nog eens meningen

We werden overladen met smaaknaam ideeën. Maar liefst 71.000 mensen stuurden een naam in. En 365.000 Ben & Jerry’s fans hebben vervolgens gestemd. De koel-ste verkiezingen ooit!

3: En de winnaar was...

Primary Berry Graham! Yes, dat lees je goed. Strawberry Cheesecake ging in het begin door het leven als Primary Berry Graham, als aandenken aan de verkiezingen in Amerika van 2004.

4: De eerste naam bestond niet lang

De gewonnen smaaknaam heeft niet erg lang kunnen shinen op de pints. In 2005 hebben we de naam veranderd naar Strawberry Cheesecake. Om een ode te brengen aan het fairrukkelijke cheesecake-ijs!

5: Een fan-favoriet vanaf het begin

Vanaf het eerste moment dat Strawberry Cheesecake in de schappen lag, is het een favoriet van onze fans. Ieder jaar worden er enorm veel pints verkocht en jummm, dat snappen wij wel!

6. Fairrukkelijk, zowel groot als klein

Je scoort Strawberry Cheesecake niet alleen in een grote pint, maar ook in mini cup variant. Yiiihaaa, het maakt niet uit in welke stemming je bent: Strawberry Cheesecake kan altijd!

7. Te koop in 27 landen

Strawberry Cheesecake heeft de wereld veroverd. De smaak is verkrijgbaar in bijna 30 landen. Van Oostenrijk tot Nieuw Zeeland. Waar je ook bent, Strawberry Cheesecake is dichtbij!