Greyston Bakery:
verandert levens dankzij brownies

Greyston Bakery is een prachtig voorbeeld van een Ben & Jerry's partner die een groot verschil maakt in een gemeenschap. Greyston was een pionier in sociale ondernemingen. Het bedrijf werd in 1982 opgericht in Yonkers (New York, Amerika) met als enige doel mensen aan te nemen die moeilijker een baan kunnen vinden. Ze zouden daarbij ook 100% van de winst terug investeren in de gemeenschap via de non-profit foundation.

Greyston heeft bewezen een positieve invloed te hebben op Yonkers. In deze gemeenschap leeft bijna één op de zes inwoners onder de armoedegrens. Daarvan is bijna één op de vier nog geen 18 jaar oud. In het zuidwesten van Yonkers, waar Greyston is gevestigd, zijn deze cijfers zelfs nog meer van toepassing.

Dit bedrijf redde veel Yonkers. Mensen zijn hierheen gekomen om hun leven te veranderen. Greyston geeft ex-misdadigers een kans om zich weer aan te passen aan de maatschappij. Als ik niet naar Greyston was gekomen, zou ik waarschijnlijk de rest van mijn leven in de gevangenis zitten.

~ Charles Jones, Baker

 

Greystons bedrijfsmodel sluit mooi aan bij Ben & Jerry’s waarden dat productkwaliteit, winstgevendheid en ondersteuning van een gemeenschap hand in hand gaan. De brownies van Greyston maken sinds eind jaren '80 deel uit van ons recept. Dus als je lekker op de bank zit met een pint Chocolate Fudge Brownie of Half-Baked, dan stil je niet alleen de lekkere trek, maar help je ook nog een gemeenschap!  

 

Als eerste gecertificeerde B Coöperatie in de staat New York, betekent Greyston op veel manieren iets voor de gemeenschap. Van werkgelegenheid en onderwijs tot dienstverlening, betaalbare huisvesting en gemeenschappelijke tuinen. Het bedrijf is uniek in zijn soort, maar het heeft ook nog steeds oog voor het grotere plaatje. Ze maken een serieuze vooruitgang op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid.

 

 

Hier is een mooi overzichtje van hoe Greyston’s zoete succes impact heeft op de Yonkers community.

 

Ben & Jerry's Greyston Bakery Infographic

Kortom, Greyston is het bewijs dat goed zakendoen en goed doen voor de maatschappij hand in hand gaan. Reginald Jones, een van de bakkers van Greyston, vat de organisatie perfect samen. ‘Ze zijn niet alleen op een missie om brownies te bakken van goede kwaliteit, maar ook om deze gemeenschap te dienen, en het de kans te geven om te groeien.’

Ondersteun dit (h)eerlijke succes door te genieten van onder andere een pint Chocolate Fudge Brownie of Half-Baked, waar deze brownies met een verhaal in te vinden zijn.