Brownies maken met een boodschap: maak kennis met Lamont

De fairrukkelijke brownies in ons ijs zijn afkomstig van de Greyston Bakery in New York, Amerika. Ze bakken niet alleen geweldige producten, maar hebben ook de missie om goed te doen en banen en training te bieden aan mensen uit de stad met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ontmoet de bakker: Lamont Dandridge

Greyston Bakery - Lamont Dandridge - Ben & Jerry's
Functie:  

Leerling

Tijd bij Greyston:  

2 dagen

 
In Lamonts eigen woorden:  

Toen ik uit de gevangenis kwam probeerde ik steeds aan een baan te komen, maar ik werd altijd afgewezen. Mijn werkethiek is sterk en ik heb een goede cv, maar het ligt echt aan mijn achtergrond. Elke keer wanneer er een antecedentenonderzoek werd uitgevoerd, werd ik voor de baan afgewezen. Ik vond zelfs een commerciële baan in Union Square. Ik kon daar aan de slag, maar op mijn derde dag deden ze een antecedentenonderzoek en toen moest ik stoppen. Dan staat je leven echt even stil.

 

Uit alle macht probeerde ik mijn hoofd boven water te houden en dat ging met de nodige ups en downs. Ik ben getrouwd en soms wil mijn vrouw weleens iets van mij krijgen, maar dat kon ik haar dan niet geven. Dan kon ik niet de echtgenoot zijn die zij voor ogen had. Dat vond ik heel moeilijk, want ik voelde me geen echte man. Ik was uiteindelijk zes jaar lang werkeloos. Ik zal er geen doekjes om winden: ik gaf het op. Ik zocht niet eens meer naar werk. Maar toen ik de video zag met Dion Drew, werd ik wakker geschud. Hij gaf me echt een boost en ik dacht: "Wauw, als hij dat kan, dan kan ik dat ook." Toen kwam ik bij Greyston en schreef me in.

 

Er valt echt een hele last van mijn schouders nu ik deze baan heb. Ik ga naar huis en stap uit mijn auto, loop door mijn buurt, ga naar de winkel en doe zelfs mijn werkkleding niet uit. Ik ben zo blij dat ik niet weet hoe ik het moet beschrijven. Ik word elke dag om vijf uur 's morgens wakker om vanuit de Bronx naar werk te gaan. Ik ben dan rond zes uur of half zeven op de campus en kijk dan gewoon even rond. De geur van gras en weten dat ik naar mijn werk ga; dat voelt goed. Ik laat deze kans niet meer schieten!

 

Veel mensen die ik ken zitten zonder werk. Nu ik Greyston ken, vertel ik ze daarover. Soms zet ik ze zelfs in mijn auto en breng ik ze hier, zodat zij zich in kunnen schrijven. Je krijgt echt het gevoel dat het mogelijk is. Veel mensen willen geen positieve berichten horen. Je luistert naar de gozer die vertelt over bier drinken en wiet roken, maar ze willen de positieve dingen verhalen niet horen. Maar ik vertel iets positiefs en ik laat ze weten: "Ik ben bereid je te helpen", omdat ik het gevoel heb dat Dion mij heeft geholpen zonder dat hij mij kent.