IJsbrood

ijsbrood-779x400.jpg

INGREDIËNTEN

 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 22 cm x 12 cm in met olie/boter en zet hem opzij. Doe 1,5 kopje bloem in een kom van normale grootte en de andere 1,5 kopje in een andere kom. Voeg aan de ene kom het gesmolten Cookie Dough ijs toe en doe het gesmolten Chocolate Fudge Brownie ijs in de andere kom. Roer elke kom door om de ingrediënten goed te mengen.

  2. Gebruik een ijslepel (of twee als je de lepel niet wilt schoonmaken tussen twee scheppen door) en schep het beslag in de vorm in een afwisselend schaakbordpatroon, vier scoopt in rechte lijn en twee overdwars. Herhaal dit voor de tweede laag, waarmee je de Chocolate Chip Cookie Dough met Chocolate Fudge Brownie bedekt en vice versa. Ga net zo lang door totdat je alle beslag in de bakvorm hebt gedaan. Neem vervolgens een houten spies en druk deze met een draaiende beweging door de bovenlaag van het beslag.

  3. Plaats de bakvorm in de oven en bak het brood 50 - 60 minuten of totdat de spies die je erin steekt, schoon uit het brood komt. Om te voorkomen dat het brood te bruin bakt, dek je na 30 - 40 minuten de bakvorm af met wat aluminiumfolie.

  4. Haal de bakvorm uit de oven en laat het brood afkoelen voordat je het in plakjes snijdt. 

  5. Serveer een plakje van het ijsbrood met een scoop Ben & Jerry’s ijs! Enjoy!