7x ijs-tastisch genieten met
Ben & Jerry’s Non-Dairy

BenJerry_ChunkyMonkey-Nondairy_blog.jpg

 

Fans van zuivelvrij ijs weten het natuurlijk al, we hebben jullie brieven gelezen, social media berichten beantwoord en gelachen om jullie creatieve smeekbedes. Maar we hebben eindelijk het nieuws dat jullie willen horen! Onze Non-Dairy smaken zijn ook in Nederland te koop, in drie smaken zelfs en ze zijn allemaal zuivelvrij!

Chunky MonkeyChocolate Fudge Brownie, en Peanut Butter & Cookies liggen in het vriesvak bij een supermarkt bij jou in de buurt! Omdat wij – net als jullie – zo enthousiast zijn over deze smaken, dachten we dat het een goed idee was om jullie enkele tips te geven om ze in jullie dagelijkse leven op te nemen. Met wat hulp is het zelfs mogelijk om Ben & Jerry’s te eten bij elke maaltijd…, ook al vindt je dokter dat misschien geen goed idee. (Toch vinden we het niet erg als je het probeert.)

Hier is ie dan: de niet-definitieve, niet-oordelende lijst als inspiratie om Ben & Jerry’s Non-Dairy te eten bij (bijna) elke maaltijd!

 

Rechtstreeks uit het bakje

Je hebt je al te lang ingehouden! Ga dus geen thee zetten, maar pak die lepel en SPOON. ALLES. HELEMAAL LEEG.

 

In een shake

We verklappen je een geheimpje. Het enige wat je nodig hebt voor een perfecte Ben & Jerry’s zuivelvrije shake is je favoriete Ben & Jerry’s smaak en … amandelmelk. En oké, ook een blender. We vinden het woord “recept” dan ook wel een beetje overdreven, we noemen het liever een “tip.” Heb je echt een recept nodig voor zuivelvrij genieten? We dachten het niet!

 

In een Banana Split

Persoonlijk vinden we het heerlijk hoe Chunky Monkey al een halve banana split is, met zijn bananensmaak, fudge en walnoten. Dus lijkt het passend om hier voluit te gaan door meer banaan, meer warme fudge, wat zuivelvrije slagroom en misschien een kers bovenop toe te voegen. Wil je ook extra nootjes? Ga je gang,… je hebt al zo lang op dit moment gewacht!

 

Om iemand te verleiden

We gaan er niet over liegen: alleen al door te denken aan Ben & Jerry’s als onmisbaar onderdeel van je avond, ben je goed begonnen. Maar denk eens aan al de mogelijke gespreksonderwerpen! Van het overduidelijke “Hoe kunnen deze brownies zo heerlijk chocolade-achtig zijn?!”  tot het ethische “Wat n’ice dat deze brownies gemaakt zijn in de Greyston Bakery, een bakkerij met een mooi verhaal!”: Chocolate Fudge Brownie heeft overal een antwoord op. (Vergeet niet om je date te vertellen dat de Non-Dairy variant alles heeft wat je van Ben & Jerry’s gewend bent, behalve de koe natuurlijk. Maar misschien wil je dit liever bewaren voor de volgende date. Je hoeft tenslotte niet alles meteen prijs te geven…)  

 

Als tussendoortje na school

Er bestaan inderdaad wel tussendoortjes met meer fruit en groenten. Maar je kent ook de lange traditie van thee met koekjes als tussendoortje, toch? Voor de afwisseling kan je dus onze Non-Dairy smaak Peanut Butter & Cookies bij je thee eten. Dat zijn choco sandwichkoekjes en een krokante pindakaas-swirl in fairrukkelijk ijs. En, … pindakaas zit vol eiwitten. Win-win dus!

 

Tussen twee koekjes

Hierbij is de keuze van de koekjes cruciaal. Het beste is wanneer de koekjes zacht genoeg zijn, maar nog niet verkruimelen. Zo vormt het de perfecte combi met ijs ertussen. Dat is gegarandeerd genieten, ongeacht met welke zuivelvrije smaak je het combineert!

 

In een Banoffee-taart

We hebben er het volste vertrouwen in dat je de koekjes-en-boter taartbodem voor dit klassieke Engelse toetje kunt maken. Om het jezelf makkelijk te maken zouden wij de ingewikkelde karamelbereiding skippen en de taartbodem vullen met Chunky Monkey. De karamelsaus is dan niet nodig,… maar wel aan te raden. Jumm!