Greyston Bakery: (h)eerlijke brownies
met een ijs-tastische missie

De brownies die we gebruiken in ons ijs komen uit de Greyston Bakery in New York, Amerika. Daar is het maken van (h)eerlijke brownies een onderdeel van een nog grotere missie om banen en opleidingen aan te bieden aan stadsbewoners met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Lisa Marie, hoofdoperator van de pakkamer van Greyston, vertelt wat zij van de Greyson Bakery vindt.

Ontmoet: Lisa Marie Bryant

Lisa_Marie_Bryant_Page-crop778x659.jpg
Titel:  

Hoofdoperator, pakkamer

Dienstperiode bij Greyston:  

5 jaar

 

Lisa Marie vertelt:

"Bij Greyston Bakery zijn er niet zoveel vrouwen, we vormen echt de minderheid. Toen ik hier net begon, moesten een andere vrouw en ik het alleen met de kerels uithouden. We doen mannenwerk, weet je? Wat zij doen, doen wij beter."

"Greyston biedt medewerkers promoties en ik hoop straks supervisor te worden. Ik weet precies wat er hier allemaal gebeurt. Ik ben hier nu al een tijdje, heb veel geleerd en weet precies hoe alles in elkaar steekt. Alles is onder controle. Met een promotie hoop ik de volgende stap in mijn loopbaan te bereiken. Het is namelijk wel het plan om hier nog even te blijven."

"Hier bij de bakkerij heb ik veel aardige mensen ontmoet. We kunnen het prima met elkaar vinden. We werken, we lachen en we spelen. Het is net een nieuwe familie. Niet biologisch gezien natuurlijk, maar het is echt anders dan anders. Het is geweldig!"

"Sommige mensen hier raakten vaak in de problemen. Toen ze bij Greyston aan werden genomen is dat veranderd. Ze hebben een positievere kijk op de toekomst. Ze hoeven niet meer terug te keren naar hoe ze voorheen leefden. Sommigen zeggen zelfs dat het hun leven heeft gered."

"De filosofie van Greyston betekent dat je doelen voor jezelf stelt om iets anders te gaan doen. Doorgaan en de dingen verbeteren voor jezelf. Streven naar een betere functie, terug gaan naar school, een ander vak leren, niet blijven plakken waar je bent. Je kunt altijd meer doen. Er is altijd ruimte voor verbetering."

 

Greyston helpt niet alleen mensen, ze maken ook nog eens de fairrukkelijkste brownies! De Greyston brownies vind je onder andere in onze Chocolate Fudge Brownie en Half Baked smaken.