De ultieme Ben & Jerry’s
ijshoorntjes-kieswijzer

Yiihaaa onze Scoop Shop in Rotterdam is geopend! In onze Scoop Shop hebben we veel soorten ijshoorntjes. Maar dat betekent meteen... keuzestress! Want ben je ooit geconfronteerd met een onmogelijke beslissing? Had je het gevoel dat je naar alle kanten tegelijk werd getrokken? Je weegt alle voor- en nadelen tegen elkaar af, schakelt hulp in van vrienden en familie… En als je nét denkt dat je de beslissing genomen hebt, begin je weer te twijfelen en begint alles weer van voor af aan. We worstelen allemaal met keuzestress-momenten als deze, dus je hoeft je niet te schamen. Het kiezen van een ijshoorntje is nou eenmaal moeilijk.

We snappen het helemaal en zelfs echte ijsfanaten vinden kiezen moeilijk. Daarom presenteren wij je: onze Ultieme Hoorntjes-kieswijzer. Hier vind je alles wat je moet weten over het hoe, wat en waarom van hoorntjes. Dus de volgende keer dat je in onze Scoop Shop in Rotterdam bent, kun jij gelijk de goede keuze maken. Scheelt weer een vergadering met jouw ijshoorntjes adviseurs in de rij.

We bedanken je voor het lezen, net als alle mensen achter je in de rij… ;)

 

Ben & Jerry's sugar cone

1. Sugar Cone

Als je weer eens over ijsjes droomt (dat doen we allemaal weleens…) en een rijtje hoorntjes in het rond ziet dansen, dan zie je vast sugar cones voor je. Het is dé ultieme klassieker. Een iconisch hoorntje dat crunchy & zoet is. De perfecte vierkantjes zorgen voor een geweldige grip.

Waarom je het wilt

Er is een reden dat deze klassieker al jaren de favoriet is. Hij is betrouwbaar en je weet precies wat je krijgt. Daarbij gaat er niets boven het perfecte knapperige hoorntje.

Waarom je het misschien toch niet wilt

Aangezien het hoorntje niet zo breed is, moeten de scoops over elkaar heen worden gescoopt. Dat is natuurlijk wel een risico. Vooral als je niet de snelste likker bent en het een warme dag is, kan het een echte race tegen de klok worden.

 

 

Ben & Jerry's Dipped Sugar Cone.

2. Dipped Sugar Cone

Gedipt in chocolade, met als je dat wilt een topping van discodip of pindastukjes… dat is de feestelijke versie van een sugar cone. Weet je wat er met iets fairrukkelijks gebeurt als je het dipt in chocolade? Dan wordt het nóg fairrukkelijker!

Waarom je het wilt

Als de sugar cone al een plaatsje in je hart heeft veroverd, is het moeilijk voor te stellen dat dit hoorntje gedipt in chocolade en afgemaakt met toppings niet bij je in de smaak valt.

Waarom je het misschien toch niet wilt

Misschien denk je dat je zo’n geweldig hoorntje niet waard bent? Geloof ons, dat ben je wel! Treat yourself! Je verdient het om gelukkig te zijn.

 

 

Ben & Jerry's Waffle Cone, filled with Chocolate Chip Cookie Dough ice cream.

3. Waffle Cone

Waffle cones hebben dat handgemaakte gevoel. Ze zijn wat ambachtelijker dan andere hoorntjes. Maar tegelijkertijd zien ze er zo perfect uit dat je wel naar ze moet kijken… Jummmm!

Waarom je het wilt

Ruik je de geur van een versgemaakte wafel al? Jummm…. Als dat niet lekker is…. en er passen ook nog eens HEEL VEEL scoops in. Je kunt dus nóg langer genieten van het ijsje van je dromen.

Waarom je het misschien toch niet wilt

Je bent een minimalist. Je gelooft er heilig in dat een hoorntje alleen een vervoersmiddel is om dat fairrukkelijke Ben & Jerry’s ijs naar jouw mond te krijgen. Je wilt misschien niet de ervaring uitbreiden met een knapperig wafelhoorntje, wat toch wel een stapje verder is in de ijswereld.

 

 

Ben & Jerry's Dipped Waffle Cone

4. Dipped Waffle Cone

Je raad het al: een waffle cone gedipt in chocolade… met of zonder toppings! Een prachtig hoorntje dippen in chocolade is onze lievelingsmanier om een toetje te veranderen in een fairrukkelijke ervaring.

Waarom je het wilt

Je weet dat je het hoogtepunt hebt bereikt als jouw gekozen waffle cone gedipt wordt in chocolade. Doe daar ook nog eens toppings bij en je bent in de zevende ijshemel beland.

Waarom je het misschien toch niet wilt

Heb je een lichamelijk zware baan? Ga je zo een marathon rennen? Heb je geen vriend(in) die je naar je auto kan rollen? Dan is het misschien beter om nog eens goed naar je beslissing te kijken en de keuzes te overwegen.

 

 

Dit leek ons ooit een goed idee…

Het eerste ijshoorntje werd uitgevonden tijdens de St. Louis World’s Fair in 1904. Het ging bijna per ongeluk! We werden geïnspireerd door dit hoorntje en hier zijn veel creatieve ideeën uit voortgekomen. Sommige wat beter dan anderen… Hier zijn een paar van onze ijshoornideetjes die helaas niet meer verkrijgbaar zijn in onze Scoop Shops. We probeerden het soms misschien een beetje te hard…

 

Chocolate waffle cones: Browniebeslag in het wafelijzer en hoppa! Klinkt heerlijk, vonden wij. Helaas was de rest van de wereld het daar niet mee eens en kocht niemand ze.

Pretzel cones: Een zoete én zoute ervaring tegelijkertijd dat wij een stuk beter vonden klinken dan onze fans.

Cookie cones: Hoorntjes gemaakt van chocolate-chip of M&M koekjes? Echt? Nou, nee. Het werd helaas nooit iets.

 

Nu ben je een echte cone-expert! Je weet precies waar je om moet vragen als je naar onze Scoop Shop in Rotterdam gaat. Ga jij voor een sugar cone, dipped sugar cone, waffle cone of dipped waffle cone? Het enige wat je nu nog moet kiezen is de ijssmaak…