11 tips voor een ijs-tastische
date in onze Scoop Shop!

SS-date-blog-1.jpg

Pindakaas en chocolade, blondies en brownies, koffie en fudge. Als het over fairrukkelijke smaakcombinaties gaat, zijn wij echte professionals. We denken graag dat we het matchmaken tot in de puntjes geperfectioneerd hebben. Maar als het op echte romantiek aankomt, moeten ook wij het ijs soms breken.

Gelukkig hebben we de Scoop Shop: waar twee lepels (en een beetje fantasie) alles is wat je nodig hebt voor romantiek. Hier is jouw gids voor de perfecte eerste date in onze Rotterdamse Scoop Shop:

 

Laat de ander voorgaan

We hebben het tegen de mannen én vrouwen, begrijp ons niet verkeerd. Dit heeft niets te maken met ouderwetse regeltjes, maar met de geur van die fairrukkelijke versgebakken wafels. De deur gaat naar binnen open, dus als je je date voor laat gaan, dan gun je de ander de kans om het als eerste te ruiken. Als dat geen romantiek is…

 

Adem diep in

Test je longcapaciteit en neem al die (h)eerlijke vanille geuren in je op. Kun je het ruiken? We verzinnen dit niet: vanille werkt van nature lustopwekkend en eh, wij hebben toevallig een prijswinnende vanille. We denken graag dat de geur van wafels ook goed werkt, maar dat is nog niet bewezen. Dus laat de geur het werk doen (maar jijzelf natuurlijk ook een beetje).

 

Lees de smaken hardop voor: het is een test

Het is altijd belangrijk om gemeenschappelijke interesses te vinden. Test de muziekkennis van je date met de smaak One Love of laat je sociale kant zien met One Sweet World.

 

SS-date-blog-2.jpg

Wees super beleefd als je bestelt

We weten allemaal dat hoe jouw date Scoop Shop medewerkers behandelt, heel veel zegt over hun persoonlijkheid. Ze laten zien of ze lief en respectvol zijn of juist iemand waarmee jij echt geen ijsje wilt delen. Zie het als jouw kans om te laten zien dat je beleefd bent. We hebben trouwens de theorie dat de Scoopers je ijsje dan nóg lekkerder laten smaken… win-win situatie dus!

 

Bestel een Chunk Shake of een milkshake

Iets magisch (en best verleidelijks) gebeurt er als je ijs drinkt door een rietje. Je lippen tuiten, je jukbeenderen komen prachtig uit en je ogen lijken ineens op die van Bambi. Gebruik het vooral in je voordeel!

 

Samen delen

Een ijsje + twee lepels = romantiek. Of maak er juist een reuzenijsje van met super veel scoops, toppings en slagroom! Jummm… Dat er genoeg is voor iedereen, maakt wie het laatste hapje krijgt ineens een stuk romantischer.

 

Houd de servetjes in de aanslag

Je weet nooit wat er kan gebeuren als je een ijsje eet. Dus wees voorbereid en pak servetjes voor het geval het messy wordt. Je kunt er zelfs je nummer opschrijven voor als de date goed ging. Dan heb je nog een leuk souvenirtje ook!

 

SS-date-blog-3.jpg

Mensenkijken is het beste

Het is moeilijk om chagrijnig te zijn als je omgeven bent door koeien, wolken en ijs! Daarom is onze Scoop Shop de beste locatie voor het leukste date spelletje allertijden: mensenkijken. Zit lekker achteruit en bespied iedereen. Verzin verhalen en voor je het weet raak je niet meer uitgepraat.

 

Het middel tegen ongemakkelijke stiltes

Als het gesprek even stilvalt, is een ijsje jouw redder in nood. Vertel wat leuke ijsfeitjes of vraag of je date met de klok mee of tegen de klok in likt. Als er geen mensen meer zijn om naar te kijken en de gespreksstof langzaam opraakt zal je date je zeker dankbaar zijn!

 

Neem een herinnering mee

Ging de date zó goed dat je denkt dat je de ware hebt gevonden? Dan kun je wat leuke goodies kopen waardoor jullie super goed matchen. Dan heb je als jullie 80 zijn iets leuks om op de eerste date terug te kijken.

 

Neem een ijsje mee voor onderweg

Je weet nooit wanneer je ineens een pint en twee lepels nodig hebt, dus zet er voor de zekerheid eentje in je vriezer. Als je ineens een ongeplande dateavond hebt ben jij goed voorbereid! Wist je trouwens dat je in de Scoop Shop ook een pint kan vullen voor mee naar huis met alle smaken die je wilt? Zo hoef je nooit meer ruzie te maken over welke smaak het dit keer wordt!