Cookie Dough: De legendarische uitvinding van onze flavouriete smaak

 

Cookie Dough ijs, geïnspireerd door een anonieme fan in 1984

Jaren geleden opende onze eerste Scoop Shop in Burlington, Vermont. In de Scoop Shop hadden we een prikbord waar mensen nieuwe smaken konden voorstellen. Op deze manier kregen Jerry en Ben nog meer ideeën en konden ze deze uitvoeren. Terwijl de ideeën binnenstroomden, viel één smaakidee erg op.

Het lijkt nu zo’n logisch idee, maar toen was het revolutionair: Wat als je grote chunks koekdeeg met vanille ijs mengt? Het bleek een match made in heaven!

Een van de eeuwigdurende verleidingen tijdens het bakken van koekjes is het stiekem eten van het deeg. Soms is het moeilijk om het deeg zelfs op de bakplaat te krijgen, aangezien het al super lekker is voordat het in de oven gaat. Be honest, jij doet het ook!

De mensen in de Scoop Shop gingen aan de slag om fairrukkelijk Cookie Dough ijs te maken. En je raadt het al: het was meteen raak natuurlijk!

 

Cookie Dough was een overweldigend succes in onze Scoop Shop

In eerste instantie was de smaak alleen verkrijgbaar in de Scoop Shop in Burlington, Vermont. Fans kwamen overal vandaan om een scoop van deze koe-le smaak mee te pakken. Een van onze werknemers kan het zich nog herinneren dat er een groep studenten van de Universiteit van Vermont de Burlington Scoop Shop bezochten. Ze kwamen erachter dat Cookie Dough op was, dus ze gingen naar de supermarkt aan de overkant van de straat en kochten daar een rol koekdeeg. Ze kwamen terug, bestelden vanille ijs, sneden de rol in stukjes en roerden het door het ijs.

 

 

De lange reis naar de populairste pint

Ben & Jerry’s heeft er altijd in geloofd dat als iets het waard is om te doen, het het waard is om het n’ice te doen. In het geval van Cookie Dough betekende dat er uitgevonden moest worden hoe je die rijke koekdeegsmaak, -consistentie en -textuur kon krijgen in ijstemperaturen. Onze “Oer ijstherapeut” Peter Lind werkte samen met een ander bedrijf met een grote sociale missie, Rhino Foods. Na een ijstastische zesjarige reis perfectioneerden we het (h)eerlijke koekdeeg dat je tegenwoordig nog in onze pints vindt.

Rhino Foods was veel in onze keuken te vinden, en wij in die van hun. We mixten, roerden, bouwden uitvindsels, en we aten een enorme hoeveelheid koekdeeg samen. Dit was de eerste van vele reizen in de mengkunst en wetenschap van ijsinnovatie.

In 1991 introduceerden we Cookie Dough in een pint, en jongens wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan. Het is een van onze populairste en geliefde smaken ooit gebleven.

 

BNJ0026_Cookie_Dough-4556_Large-779.jpg

 

Is Cookie Dough ook jouw flavourite? Vertel ons over jouw liefde voor Cookie Dough op onze social media kanalen!