If it's melted it's ruined: wij steunen de jongeren op 27 september

September 18, 2019

Image of Protesting signs

Inmiddels is iedereen wel op de hoogte van de klimaatcrisis. En zo niet: hallo! Er is een werereldwijde klimaatcrisis. De zeespiegel stijgt, gletsjers smelten sneller dan een bolletje met Cherry Garcia en het weer wordt steeds extremer. En - niet in de minste plaats - de temperatuur blijft dus stijgen. 

Wetenschappers zijn het erover eens: we naderen het point of-no return. In 2040 zullen mensen de grootste impact merken en dat is niet bepaald omkeerbaar. Dat betekent dat we nu iets moeten doen. Voordat de temperatuurstijging boven de 1,5 graden celcius komt. 

 

Scooping Up A Solution

Maar wat is dan de oplossing? Hoe zorgen we dat 7,5 miljard mensen allemaal mee kunnen doen aan een future proof bestaan, en hoe zorgen we dat de overheid actie onderneemt op de gemaakte afspraken tijdens de klimaattop in Parijs van 2015? 

Als je het ergens niet mee eens bent, kun je drie dingen doen: het accepteren, erover klagen of er iets aan proberen te doen. En dat is precies wat de jongeren doen die in september de Global Climate Strike organiseren. Over de hele wereld zullen jongeren de straat op gaan om van zich te laten horen.

Klik hier voor meer informatie over de klimaatstaking in Nederland!

 

We kunnen het niet alleen

Even voor de duidelijkheid: wij zijn een ijsbedrijf. We kopen wereldwijd ingrediënten in, we verplaatsen die naar onze fabriek in Nederland en Vermont (Amerika) en we maken er jouw favoriete smaken van. Daarna gaat ons ijs naar jouw supermarkt of naar een ijswinkel. Van koe tot hoorntje hebben we - als we eerlijk zijn - een behoorlijke footprint, ongeveer 1 kilo per halve liter. Dat wil niet zeggen dat we niet hard gewerkt hebben om onze impact te verminderen. Van zonnepanelen in Vermont tot de Chunkinator in Hellendoorn die restijs omzet in biogas, tot onze commitment met het Science Based Targets initiatief (als een van de eerste bedrijven); we doen ons best om onze impact te verkleinen en manieren te vinden om binnen de grenzen van de planeet te werken.  

Maar we weten dat we dit niet alleen kunnen. Als we Ben & Jerry's morgen dichtgooien, gaat de planeet nog steeds de verkeerde kant op. Dat is waarom jongeren over de hele wereld zich verzamelen en de Global Climate Strike zo inspirerend en belangrijk is. Jonge mensen roepen wereldleiders op voor een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Deze jongeren, waarvan velen uit gebieden komen die nu al geraakt zijn door de effecten, roepen volwassenen op iets te doen. 

We kunnen de temperatuurstijging niet vermijden door individuele acties van bedrijven of burgers. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om onze eigen footprint te verminderen en alleen als we samenwerken kunnen we tot een oplossing komen. Omdat de volwassenen te langzaam zijn, leiden de jongeren nu de beweging. 

Om de Global Climate Strike te steunen, onderbreken we ons werk op 27 september. We sluiten ons kantoor, vertragen de productielijnen en slutien de Scoop Shops. We vinden het super dat ander bedrijven dat ook doen. 

Doe mee! De jongeren verdienen onze steun. 

Klik hier voor meer informatie over de klimaatstaking in Nederland!