Cone Together for Refugees

17th December 2019

Picture1.png

 

Picture2.png

Nieuwe smaak alert: Cone Together!

Bij Ben & Jerry’s houden we ervan om de meest euforische Fairtrade ingrediënten bij elkaar te brengen tot een combinatie van fairrukkelijke smaken. Met onze nieuwe smaak Cone Together brengen we (h)eerlijk vanille roomijs samen met stukjes wafel omhuld met choco en de karamel swirl. 

En nu komt het mooiste: de smaak komt met een boodschap. Want stel je toch eens voor - als deze Fairtrade ingredienten samenkomen tot zoiets moois - misschien kunnen wij dat ook als we samenwerken. Just imagine!

Een deel van de opbrengst van elke pint Cone Together gaat naar non-profit organisaties in Europa die de wereld een stukje mooier willen maken. In 2020 kun je de nieuwe smaak met een missie vinden in het supermarktschap bij jou in de buurt!

 

Cone Together voor een inclusievere wereld

Bij Ben & Jerry’s zetten we ons graag in voor een duurzame wereld waarin iedereen mee kan doen. Daarmee begonnen onze oprichters Ben en Jerry 40 jaar geleden al, en dat doen we nog steeds. (H)eerlijk is eerlijk!

Een groep die het nu moeilijk heeft om het leven weer op de rit te krijgen zijn vluchtelingen.  Daarmee bedoelen we mensen die hun thuis achterlaten om te ontsnappen aan de gevolgen van geweld, vervolging of oorlogen. Vijfentachtig procent van deze mensen wordt opgevangen in een ontwikkelingsland. Een klein deel zoekt een plek in Europa. Wij vinden dat we ons best moeten doen om te zorgen dat ook zij hier mee kunnen doen.

Lees hier meer waarom wij dat belangrijk vinden.

 

hands_holding_world_05_detail.jpg

Geneve: Het eerste Global Refugee Forum

We hebben de smaak Cone Together gelanceerd tijdens het eerste Global Refugee Forum in Geneve, Zwitserland. Waarom? Omdat dit de eerste keer is in de 21e eeuw dat wereldleiders, mensen uit het bedrijfsleven en de non-profit sector samen kwamen om concrete plannen te delen voor een inclusievere samenleving. Een bijzonder en belangrijk moment dus!

Samen met onze oprichters Ben en Jerry waren wij erbij. We hebben het moment gebruikt om ons uit te spreken over hoe wij denken te kunnen bijdragen aan een oplossing. Maar ook hebben we politici gevraagd om snel actie te ondernemen, voor een samenleving waarin we niemand buitensluiten. 

Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen om het verschil te maken voor een ander om zo samen een (h)eerlijkere wereld te creëren.   En daar dragen we graag onze nieuwe smaak aan op.  Ready to Cone Together?

Wil je meer weten over het forum en waarom wij er waren? Check onze social media kanalen!