10 Extreme Weersomstandigheden Veroorzaakt Door Klimaatverandering

Sun and Earth on a cone

Van stijgende zeeën tot opwarmende temperaturen en wildere orkanen tot tornado's, de gevolgen van klimaatverandering worden alleen maar erger. Op elk continent verandert het leven zoals we het kennen als gevolg van stijgende temperaturen - en niet op een goede manier. Het meest verwoestende deel van klimaatverandering is de impact van de mens. Want het kan iedereen beïnvloeden, maar niet iedereen evenveel. Kwetsbare gemeenschappen overal ter wereld hebben toegekeken hoe hun huizen werden verwoest, hun bestaansmiddelen werden beperkt en hun stabiliteit werd bedreigd door klimaatverandering.

We moeten iets doen. Deze 10 extreme weersomstandigheden zijn het directe gevolg van klimaatverandering en kunnen niet worden genegeerd:

 1. 50 miljoen Hectare van Australië Gaat In Vlammen Op

  Het Australische bosbrandenseizoen 2019-2020 was de definitie van extreem: naar schatting is er 50 miljoen hectare verbrand, minstens 34 mensen kwamen om en bijna 6.000 gebouwen werden verwoest. Wetenschappers ontdekten dat de zeer gevaarlijke omstandigheden die tot de wijdverspreide verbranding leidden, minstens 30% meer kans zouden hebben in een wereld met klimaatverandering dan in een wereld zonder klimaatverandering.

 2. De Heetste Zomer Ooit Gemeten voor het Noordelijk Halfrond

  Het lijkt alsof we dit verhaal elk jaar lezen, en 2020 is geen uitzondering. De maand augustus had land en zee oppervlaktetemperaturen van 0,94 ° C boven het gemiddelde, waarmee het wereldwijd de op een na warmste maand ooit is sinds het begin van de records in 1880. Alleen 2016, het meest recente warmste jaar ooit, had hogere temperaturen in augustus.

 3. De Recordbrekende Bosbranden In Californië

  Tot nu toe is dit jaar meer dan 4 miljoen hectare van Californië getroffen door bosbranden. Dit is meer dan het dubbele van het vorige record voor de meeste grond dat in één jaar in de staat is verbrand - en het natuurbrandseizoen is nog niet voorbij. Is klimaatverandering de schuldige? Wetenschappers zijn het erover eens: Ja.

 4. Wetenschappers Zeggen Dat Het Noordpoolgebied Zich In Een "Doodsspiraal" Bevindt

  Tot voor kort dachten wetenschappers dat het vroegste wanneer we al het Antarctisch zomer zee-ijs zouden kunnen verliezen 2050 zou zijn. Nu zeggen ze dat het waarschijnlijk 2035 zal zijn. In het afgelopen decennium waren de Antarctische temperaturen met bijna 1 ° C gestegen. Als de uitstoot van broeikasgassen op het traject blijft dat ze nu volgen, kunnen we verwachten dat het noorden rond het midden van de eeuw het hele jaar door 4 ° C is opgewarmd.

 5. De Verenigde Staten Hebben Geen Namen Meer Voor Orkanen

  Het orkaanseizoen in de VS is nog lang niet voorbij, maar ze hebben de hele alfabetische lijst met orkaannamen al gehad en zijn overgegaan op Griekse letters. Nog zorgwekkender is dat de orkanen van dit jaar sneller zijn geïntensiveerd dan normaal. Een direct gevolg van het opwarmende klimaat, dat paniek veroorzaakt onder bewoners, hulpdiensten en meteorologen.

 6. Record Aan Zomer Overstromingen In China

  Wetenschappers zeggen dat de record brekende overstromingen die een groot deel van Zuid-Centraal China deze zomer hebben meegemaakt, slechts een voorproefje is van wat ons te wachten staat in de komende jaren. De regenval in het stroomgebied van de Yangtze rivier was de hoogste ooit geregistreerd sinds 1961, met een impact op meer dan 55 miljoen mensen, waaronder 3,8 miljoen die geëvacueerd werden uit hun huizen.

 7. Meer Dan 22% Van De Pantanal Moerassen Is Verbrand

  De Pantanal moerrassen is verdeeld over delen van Brazilië, Paraguay en Bolivia en hebben een van de hoogste concentraties aan biodiversiteit ter wereld. Dit jaar is meer dan 22% ervan verbrand, ontstaan door extreme droogte wat is veroorzaakt door klimaatverandering. Hoewel enige verbranding elk jaar normaal is, ofwel van nature voorkomt of onder controle wordt gehouden door veeboeren, ligt de omvang van de branden in 2020 ver buiten de norm en maken veel wetenschappers zich zorgen over de toekomst.

 8. Thailand Heeft De Ergste Droogte In 40 Jaar

  Door de droogte in Thailand maken mensen zich niet alleen zorgen over het ondersteunen van de bevolking, maar ook over de landbouw. Suiker, rijst, rubber en andere gewassen gebruiken 70% van de watervoorziening van het land, dus als het water op is, is dat ook het levensonderhoud van veel mensen. Experts voorspellen dat de suikeroogst van dit jaar met maar liefst 30% kan dalen vergeleken met voorgaande jaren.

 9. Hittegolf Laat Siberië Smelten

  Siberië is meestal behoorlijk koud, maar dit jaar veroorzaakte record brekende temperaturen, bosbranden, een verlies van permafrost en plagen. Een stad zag in juni een hoge temperatuur van 38 ° C, waardoor het vorige record werd verbroken. Speelde klimaatverandering een rol denk je?...

 10. Cycloon Amphan Verwoest India

  Dit voorjaar ontstond de sterkste storm ooit in de Golf van Bengalen: cycloon Ampham. Overal ontwikkelen tropische cyclonen zich sneller en bevatten ze sterkere winden dan ooit tevoren als gevolg van klimaatverandering. Met 13 miljard dollar aan schade aan de infrastructuur en met 118 doden op zijn naam, bewees Amphan dat deze trend niet op korte termijn zal verdwijnen.

Klaar om actie te ondernemen voor een mooiere, groenere toekomst? Onderneem nu actie! Sluit je aan bij onze vrienden van 350 die wereldleiders oproepen om de verweven crises van COVID-19, de wereldwijde klimaatcrisis en de wereldwijde ongelijkheid aan te pakken door een rechtvaardig herstel van de COVID-19-crisis te ondersteunen.