QUIZ: Cone Together for Refugees!
Ken jij het verhaal achter onze smaken? Test je kennis !

Quiz

ConeTogether_BJs_5-blog.jpg

Zoals velen van jullie weten, maar misschien nog niet genoeg, draait het bij ons om meer dan alleen (h)eerlijk ijs maken. We steunen verschillende activistische en NGO partners voor een wereld waarin racisme geen thuis heeft , vluchtelingen welkom zijn, liefde gewoon liefde is,  en we ons blijven inzetten voor onze aarde. 

Maar wat weet jij daarvan als echte Ben & Jerry’s fan? Doe de quiz!

 1. 1: De basics: want what’s in a name? Ben Cohen en Jerry Greenfield zijn de mannen die 40 jaar geleden Ben & Jerry’s oprichtten in een oud tankstation in Vermont, in de VS. Inmiddels zijn ze in de zeventig, maar nog steeds zijn ze betrokken bij het bedrijf. Maar… wie is ook alweer wie?
  Oeps! Kies alsjeblieft een antwoord!
 2. 2: Refugees Welcome! In 2019 waren Ben en Jerry persoonlijk aanwezig bij het Global Refugee Forum georganiseerd door de UNHCR, om wereldleiders te vragen op te komen voor de rechten van vluchtelingen. Welke smaak is hier aan opgedragen?
  Oeps! Kies alsjeblieft een antwoord!
 3. 3: Waar zet de UNHCR zich voor in?
  Oeps! Kies alsjeblieft een antwoord!
 4. 4: Sinds 2017 organiseren we in verschillende landen in Europa, waaronder Nederland, tijdens de zomer een start up school voor ondernemers met een vluchtelingen- of migratie achtergrond. Hoe heet deze training?
  Oeps! Kies alsjeblieft een antwoord!
 5. 5: In het Verenigd Koninkrijk zijn er veel mensen met een vluchtelingen achtergrond die kunnen en willen werken, maar van de overheid niet mogen werken. Onlogisch, toch? Hoe heet de campagne die we daar sinds 2018 voeren?
  Oeps! Kies alsjeblieft een antwoord!
 6. 6: Sinds wanneer werken wij samen met Fairtrade leveranciers?
  Oeps! Kies alsjeblieft een antwoord!

 

Meer weten? Lees hier meer over waarom we opkomen voor de rechten van vluchtelingen, of bekijk de video van onze oprichters Ben Cohen en Jerry Greenfield op het Global Refugee Forum bij UNHCR in Genève in december 2019.