Change the Whirled: Hoe Ben & Jerry’s en Colin Kaepernick een Nieuwe Smaak Maakten

Vol trots brengen wij onze nieuwste vegan smaak, Colin Kaepernick’s Change the Whirled, samengesteld door onze smaak-gurus in de Verenigde Staten, rechtstreeks naar onze fans in Nederland. Deze smaak is een eerbetoon aan Kaepernick’s activisme dat begon toen hij knielde tijdens het volkslied van de American Football wedstrijden waar hij in speelde, als protest tegen politiegeweld tegen Zwarte mensen in de VS. Kaepernick is een internationaal erkende stem geworden in de bredere strijd tegen racisme. Een deel van de opbrengst van deze smaak gaat naar het Know Your Rights Camp.  Know Your Rights Camp.

EU-Kaep-Partnership-779x400.jpg

Soms kloppen dingen gewoon en als ze dan samenkomen vraag je je af waar het al die tijd is geweest. Zoals het samenvoegen van onze 2 klassiekers Cookie Dough en Chocolate Fudge Brownie om Half Baked te maken, dat was toch eigenlijk te logisch om waar te zijn, of niet?

 Nou, zo voelen wij ons ook over Change the Whirled, onze nieuwe smaak die we samen met Colin Kaepernick lanceerden en waarmee we Know Your Rights Camp supporten. Maar HOE kwam deze samenwerking tot stand? Dat gaan we uitleggen.  

 

Lang Lang Geleden

Het is geen geheim dat we Colin Kaepernick al jaren bewonderen. Eerst om zijn skills en leiderschap op het American Football veld. En toen hij zijn positie en stem begon in te zetten tegen politiegeweld, racisme en witte suprematie  al helemaal. Hij offerde zijn carrière op, zodat hij kon opkomen voor en de krachten kon bundelen met mensen die systematisch onderdrukt werden. Dat soort moed kom je niet vaak tegen, maar hebben we hard nodig.  

 

In de eerste instantie benaderden we hem in 2018 om te kijken of we met Know Your Right Camp (KYRC) – de organisatie die hij oprichtte om een nieuwe generatie jongeren van kleur te empoweren en begeleiden. Ben & Jerry’s in de VS  gebruikte toen de smaak Pecan Resist om geld in te zamelen voor een aantal cruciale organisaties die streden tegen racisme en ongelijkheid en hoopten dat KYRC op die lijst zou komen te staan. Helaas lukte dat toen niet.   

 

Maar we gaven niet op! In het voorjaar van 2020, toen de pandemie de wereld hard begon te raken—en gemeenschappen van kleur de hardste klappen vingen—hebben we een donatie gedaan aan KYRC, zodat ze zich in konden zetten voor coronageralateerde hulp in de VS. Nu de fysieke kampen op locatie op de lange baan werden geschoven, besloot KYRC zich in te zetten voor gemeenschappen en organisaties die het het meest nodig hadden. 

 

Met het nieuwe leven dat in onze connectie geblazen was, begonnen we nieuwe manieren om samen te werken te bedenken. En hoe meer we daarover sparden, hoe enthousiaster we werden.

 

Changing the Whirled

Nu zijn we hier, bijna een jaar later, met een gloed-nieuwe   

smaak, die ook in Nederland als limited edition te krijgen is: Change the Whirled. Hij is vegan, want Kaepernick is een toegewijde veganist, en de smaak is heerlijk, want… duh! Maar het meest n’ice is dat een deel van de opbrengst van de smaak rechtstreeks naar KYRC gaan, waar dat geld wordt ingezet om nog meer jongeren van kleur in de VS te bereiken. KYRC zet zich in om jongeren hun eigen kracht en waarde in te laten zien en tegelijkertijd te vechten tegen racisme en witte suprematie. 

Lees Meer Over Colin Kaepernick’s Change the Whirled™ smaak