Europa: wees ruimhartig voor Afghaanse vluchtelingen

 

De situatie in Afghanistan is hartverscheurend en vraagt om directe hulp en veiligheid voor de mensen die vluchten. Samen met partners vragen we Europa om samen te werken en mensen die vluchten voor onderdrukking te steunen. Zij hebben zo snel mogelijk veilige routes nodig. We vragen de Europese overheid om de Afghaanse mensen die nu in Europa zijn en niet terug naar huis kunnen, te beschermen en de mensen over wie nog niet besloten is, als vluchteling te erkennen.

Dit kan jij nu hier doen: 

  • Teken de petitie! Elke Afghaan heeft recht op een veilig bestaan. via degoedezaak.org/afghanistanonveilig 
  • Meld je aan en kom op 28 augustus naar de Dam om je solidariteit met Afghanistan te tonen en het kabinet op te roepen in actie te komen voor vluchtelingen.