Hoe we werken aan een gelijkwaardigere toekomst voor iedereen

We use our business to fight for equity for all people

Bij Ben & Jerry's zijn we op een missie om het beste ijs te maken op de best mogelijke manier, en dat motiveert ons om ons bedrijf te gebruiken om  op te staan voor gelijkheid voor groepen die historisch gemarginaliseerd zijn. We willen graag een ijsmaker zijn die vecht voor rechtvaardigheid en gelijkheid- dat is waarom we proberen om wanneer ons bedrijf bloeit, iedereen die daaraan meewerkt ook mee kan profiteren.

Hoewel we ons enkele jaren terug gecommiteerd hebben aan het steunen van raciale gelijkheid, is de werkelijkheid dat we nog steeds een wit bedrijf zijn. We weten dat mensen van kleur niet evenredig mee hebben kunnen doen in wereldwijde welvaart. We weten ook dat de samenleving witte mensen anders behandelt dan mensen van kleur. Er zijn onbewuste vooroordelen en racisme ingebakken in de systemen en structuren van onze samenleving, of het nu het rechtssysteem, migratiesysteem of onze bedrijven zijn. Dat is waarom we diversificeren in onze leveranciers en blijven vechten voor raciale gelijkheid in onze gemeenschappen.

Wat doen we on onze visie te bereiken van een eerlijkere toekomst terwijl we tegelijkertijd nieuwe euforische ijssmaken lanceren? Let's dig in!

 

Brownies met een Missie

Onze fudgy brownies zijn gemaakt bij Greyston Bakery, een sociale onderneming in New York die met name Zwarte mensen en mensen van kleur steunt om barrieres op de arbeidsmarkt te doorbreken. Zoals Greyston zegt: "we huren geen mensen om brownies te bakken, we bakken brownies om mensen te huren." Net als wij gelooft Greyston dat zakelijk succes en sociale impact hand in hand zou moeten gaan. Greyston heeft duizenden banen gecreeerd en miljoenen dollars aan zijn gemeeschappen gegeven. De winst van de bakkerij helpt de overkoepelende organisatie, genaamd de Greyston Foundation. Zij steunen mensen met een laag inkomen in New York met trainingen, huisvesting en meer.

 

Zoeter dan Cookie Dough

Hou je van Chocolate Chip Cookie Dough en Half Baked? We hapen onze euforische cookie dough chunks van Rhino Foods, een gecertificeerde B corp die mensen met een vluchtelingenachtergrond steunt en aanneemt in hun bedrijf. We werken met Rhino sinds de jaren '80, maar toen we hen vroegen om het deeg te maken voor onze nieuwste Chocolate Chip Cookie Dough in 1990, groeide onze samenwerking exponentieel. Op zoek naar nieuw talent, begon Rhino met het aannemen van mensen die Bosnie ontvlucht waren en in Vermont hervestigd waren. " Een van de beste beslissingen ooit" aldus Rhino. En nog steeds zijn zij bezig met het aannemen van  nieuw talent met een vluchtelingenachtergrond, terwijl ze tegelijkertijd zorgen dat mensen zich gesteund en welkom voelen, door taallessen, het vieren van culturele feestdagen en bijvoorbeeld bidruimtes creeren.

 

Zuivel: Waardigheid voor Werknemers

Bij Ben & Jerry's willen we het beste ijs maken op de best mogelijke manier. Dat betekent zorgen voor ons ijs, van koe tot hoorntje. Al je favoriete ijssmaken maken vraagt om de hoogt mogelijke kwaliteit melk en room. Maar voor ons betekent het ook zorgen dat werknemers van melkveebedrijven behandeld worden met respect en waardigheid die zij verdienen. Daaom zijn we trots om het eerste bedrijf te zijn dat het Milk with Dignity programma heeft gelanceerd. Een sociaal programma voor en door werknemers van melkveehouders in het noordoosten van de VS. Milk with Dignity zorgt ervoor dat werknemers van melkveebedrijven in de VS- die veelal uit Mexico of Latijns Amerika komen- betaald verlof en ziekteverlof krijgen, eerlijke huisvesting, eerlijk loon en meer. We zijn dankbaar voor alle mensen die het ijs maken waar we van houden. 

 

De strijd tegen racisme

We werken hard met onze leveranciers en onze gemeenschappen wereldwijd voor een gelijkwaardigere wereld. In de VS werken we met mensen om te breken met het systeem dat witte suprematie en structureel racisme in stand houdt. We werken met non-profit organisaties, gemeenschappen en activisten om het teveel aan politie-ingrijpen en grootschalige opsluiting in gevangenissen af te schaffen, en een nieuw systeem te bouwen rondom openbare veiligheid dat investeert in de veiligheid, gezondheid en waardigheid van alle mensen.

In Europa hebben we ons gecommiteerd om op te komen voor de rechten van mensen op de vlucht. En door ons Ice Academy programma werken we met ondernemers met een vluchtelingenachtergrond om hun business plan verder te ontwikkelen.

Iedereen verdient een leven in waardigheid en welzijn. We zijn misschien slechts een ijsmaker, maar wij geloven dat bedrijven een positieve impact kunnen en zouden moeten hebben, en ook wij ons deel kunnen doen om structurele verandering te brengen. We hopen dat je meedoet om samen te werken aan een toekomst.