Shadow Game: kijk de trailer nu!

 

Als er een documentaire is waar je op de bank voor moet gaan zitten, make it this one! Iedere dag zijn tieners op de vlucht voor oorlog en geweld op zoek naar een veilige plek. Hun reis om bescherming te krijgen in Europa is levensgevaarlijk, en dat hoort niet zo te zijn.

Kijk nu de trailer van Shadow Game, een indrukwekkende documentaire die deze tocht vastlegt. NU is het moment om mensen op de vlucht de bescherming te geven die ze nodig hebben! 

Shadow Game: kijk de trailer nu!

 

Een prijswinnende docu

Vorige maand won de documentaire Shadow Game het Gouden Kalf voor beste lange documentaire, en dat is niet zonder reden!  

Niet over maar met tieners op de vlucht

Niet alleen het onderwerp zelf maar ook de manier waarop het gemaakt is maakt de documentaire bijzonder: de makers volgden 9 tieners 3 jaar lang tijdens hun tocht op zoek naar een veilige plek. De tieners filmden hun reis ook zelf via hun mobiele telefoons wat je als kijker een uniek perspectief geeft van een werkelijkheid die voor veel mensen verborgen blijft. 

Een stem die gehoord moet worden

De documentaire laat op ingrijpende wijze zien hoe levensgevaarlijk het is om bescherming te zoeken in Europa. Maar het zijn naast de heftige verhalen, ook juist de alledaagse gesprekken met de tieners op de vlucht die de docu zo aangrijpend maakt.  

Dit is pas het begin

De tocht van deze tieners eindigt niet met deze documentaire; de makers zullen de tieners blijven volgen en hun verhalen komende jaren blijven vastleggen. Heb je de trailer al gezien? De hele docu is nu te zien bij  Pathe Thuis; kijk hem nu! 

Wil je meer weten over hoe het verhaal verder gaat? Kijk dan de korte docu Hammoudi’s dream, over het leven van de 14-jarige Mohammed vlak nadat hij in Nederland is aangekomen. 

Wil jij na het kijken graag zelf iets doen? Teken dan de petitie.