Free Cone Day: van klein begin tot een wereldwijde viering

Ben en Jerry's benzinestation

1979

De eerste Free Cone Day van Ben & Jerry’s ooit! Dit was onze manier om iedereen te bedanken voor alle liefde en steun die wij ontvingen in het eerste jaar dat wij zaken deden in een gerenoveerd tankstation in Burlington, Vermont (Amerika).


free cone day ijshoorntjes

1984

Saratoga Springs, New York (Amerika) komt in de geschiedenisboekjes als eerste stad buiten Vermont waar een Free Cone Day gehouden is.


Mensen in de wachtrij op free cone day

1988

Het gaat pas echt de goede kant op wanneer alle Scoop Shops in Vermont op 4 juli Free Cone Day vieren en alle andere winkels op de 5e.


ijsschepper met een bak ijsautosleutels op toonbank

1998

Iemand in Londen wordt zo enthousiast door het gratis ijsje dat hij of zij z'n sleutels vergeet. Zijn ze van jou? We hebben ze nog steeds, mocht je ze terug willen...


ijsschepper die ijs overhandigt

2000

Wij brengen de hele wereld samen met Peace, Love & Ice Cream met onze allereerste, echte, wereldwijde Free Cone Day. Scoop Shops over de hele wereld vieren dit allemaal op 18 april.


neemt foto van een ijshoorntje met een mobiele telefoon

2010

Free Cone Day wordt iets persoonlijker dankzij onze iPhone-app. Fans over de hele wereld zien real-time foto's en tweets uit andere landen.


2 handen geven een high-five

2012

Perth, Australië komt in oproer wanneer twee mensen die voor willen dringen worden betrapt. De situatie wordt gesust wanneer zij hun excuses aanbieden en iedereen een high-five geven op hun weg terug naar hun rechtmatige plek achteraan de lange wachtrij.


3 handen die ijshoorntjes doorgeven

2015

We geven wereldwijd meer dan 1.000.000 Ben & Jerry’s ijsjes weg. Dat is nog eens veel ijs!


hand die 2 ijshoorntjes vasthoudt

2024

Dit wordt vast en zeker onze beste Free Cone Day ooit. Met ijsjes en glimlachen. Hopelijk ben jij er ook bij!