Skip to main content

 

Marchers carrying a flag reading "proud supporter of Vermont pride" with the Ben & Jerry's logo

Ben & Jerry's kent een decennia-lange geschiedenis in het steunen en samenwerken met de LHBTQ+ gemeenschap. Deze betrokkenheid komt voort uit de kernwaarden van het bedrijf, en de overtuiging dat iedereen gelijke rechten hoort te hebben.

We voerden campagne met NGO Stonewall in de UK en streden voor huwelijkse rechten in het VK voor de LHBTQ gemeenschap, en waren gelukkig toen dat in 2013 lukte. In 2015 voerden we actie en moedigden we onze Ierse fans aan om "voor" te stemmen in het referendum over huwelijkse gelijkheid. We hebben altijd geloofd dat als liefde wint, iedereen wint.  

These were important steps, but the fight for LGBTQ+ rights is far from over. In the UK and elsewhere, our trans siblings in particular are facing discrimination, violence and sustained roll backs of their rights. Two in five trans people have had a hate crime committed against them in the last year, and two in five trans young people have attempted suicide. That's why we're proud to stand with the trans community and uplift their voices in the fight for equality.

 

Dit waren belangrijke stappen maar de strijd voor de rechten van de LHBTQ+ gemeenschap is niet voorbij. In de UK en op andere plekken ervaren mensen uit de trans gemeenschap discriminatie & geweld en worden rechten teruggedraaid. Twee op de vijf trans mensen hebben te maken met een haatmisdrijf het afgelopen jaar, en twee op de vijf jonge trans mensen hebben een poging tot zelfmoord gepleegd. Dat is waarom we trots zijn om solidair te staan met de trans gemeenschap en hun stem voor gelijkwaardigheid verder te dragen.

Neem actie

Check wat jij kunt doen. Op de website van het COC zie je bijvoorbeeld hoe jij actie kan ondernemen om de LHBTQ+ gemeenschap te steunen, en de trans gemeenschap in het bijzonder.