Ben jij al hooked?

25 januari 2017

Benjerry_hookedonyou_afbeelding.jpg

Love comes in #AllFlavours!

Yiiiihaa! Ben & Jerry's introduceert nu een smaak die er voor zorgt dat je niet alleen hooked on bent op ons ijs, maar ook op degene waar je van houdt!

Deze heerlijke creatie – die je misschien nog kent onder de naam Phish Food – is rijk gevuld met Fairtrade chocolade ijs. Als je er verder in duikt stuit je op smeuïge marshmallow swirls en karamel swirls en niet te vergeten een school aan Fairtrade choco visjes. Daar gooi je je hengel wel voor uit. Toch? 

 

Waarom is het belangrijk?

Het kan best eng zijn om toe te geven dat je hooked on iemand bent. Maar we weten dat dit voor mensen die niet aan de ‘norm’ voldoen nog moeilijker kan zijn.

Bij Ben & Jerry’s gaan we altijd voor meer dan alleen ijs. Al meer dan 35 jaar steunen we, als progressief bedrijf, gemeenschappen ongeacht van wie ze houden. In 1989 waren we bijvoorbeeld de eerste grote werkgever die een ziektekostenverzekering aan partners van werknemers verstrekten, inclusief aan paren van hetzelfde geslacht. Dat was het begin waardoor we nu al vier decennia lang onze stem en steun geven aan bewegingen die zich inzetten voor een inclusievere en gelijkwaardigere samenleving

Vorig jaar zijn we als reactie op de toegenomen angst en xenofobie dat we in heel Europa merken gestart met de driejarige campagne We are #AllFlavours in One World. Gedurende deze campagne geven wij onze stem aan verschillende Europese organisaties. Van maatschappelijke projecten die mensen samen brengen tot organisaties die werken aan betere inzichten, het bouwen aan gemene delers en uiteindelijk verandering tot stand brengen vanuit de grassroots. Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen om vooroordelen en haat te laten smelten.

 

Waarom nu?

Waarom willen we bewustzijn voor dit onderwerp creëren? Een studie geeft aan dat één op de drie Nederlanders minder moeite heeft met een man en vrouw die hand in hand lopen, dan met twee mannen die hetzelfde doen. 55% van de homoseksuele mannen is zelfs bang om hand in hand te lopen in het openbaar. En een percentage van mensen vindt dat homoseksuele stellen in het openbaar niet mogen zoenen is drie keer zo hoog als die voor heteroseksuele koppels (40 tegenover 13%). We kunnen alleen maar zeggen dat dat niet koel is en dat is echt een understatement. Het is duidelijk, er is werk te doen!

De wereld heeft wanhopig behoefte aan meer empathie en compassie. Het is tijd om samen op te komen voor een inclusievere en minder veroordelend land.

HOY_lancering.jpg

Foto: Bete Photography

 

Hooked On You – voor geliefden van alle smaken

Er is geen snelle oplossing om aan een inclusievere en welkomere samenleving te bouwen… en er is meer voor nodig dan dat wij als ijsmakers kunnen doen. Een deel van de opbrengst van Hooked On You gaat naar het COC ter ondersteuning van jongeren, zodat zij trots kunnen zijn op wie ze zijn en kunnen houden van wie ze houden. 

COC Nederland komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Zij zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en in het buitenland.

Lees hier meer over hoe je kunt opkomen voor dit onderwerp en kunt deelnemen aan de actie, want liefde komt in AllFlavours!