Samen sterk voor mensen op de vlucht:
dank je voor jouw steun!

3 januari 2018

BenJerry_homesafehome_web.jpg

Weet je nog dat we je een tijd geleden vroegen om samen met ons aandacht te vragen voor een groep mensen die ook na hun vlucht voor oorlog en geweld niet veilig zijn? Duizenden Nederlanders tekenden onze petitie om zich uit te spreken voor een gezamenlijk, menswaardig Europees plan.

 

Het gaat om een specifieke groep mensen, die ook na hun vlucht voor oorlog en geweld nog steeds in gevaar zijn. Omdat ze niet geaccepteerd worden zoals ze zijn of het risico lopen misbruikt te worden. Bijvoorbeeld weeskinderen, homoseksuelen en alleenstaande vrouwen. Als betrokken ijsmakers gunnen we hen een veilig thuis: Home Safe Home!

 

Er is alleen een probleem: er zijn te weinig landen die zich hardmaken voor een oplossing. Samen met VluchtelingenWerk Nederland vragen we daarom Europese politici om goede, gezamenlijke afspraken te maken zodat deze groep mensen een plek krijgt om hun leven in veiligheid op te bouwen.

 

BenJerry_overhandiging_petitie_homesafehome_web.jpg

 

Heb jij ook getekend?

Armen Melkonian weet als geen ander hoe belangrijk een veilige plek is. Hij had het geluk om 'hervestigd' te worden in Nederland. Daarom vroegen we Armen om alle 17.269 handtekeningen te overhandigen aan Kati Piri, een Nederlandse politica die in het Europees Parlement zit. Zij neemt de handtekeningen mee naar Brussel. Ook Tweede Kamerlid Joël Voordewind nam de handtekeningen in ontvangst om onze stem ook in de Tweede Kamer te laten horen.

 

Maar er is meer: we projecteerden alle 17.269 namen van ondertekenaars (inclusief die van jou!) op spectaculaire wijze op de muur van het Humanity House in Amsterdam.

 

 

Waarom doen we dit?

Bij Ben & Jerry's zetten we ons in voor een wereld met alle smaken mensen. Wij zijn ijsmakers, maar we willen ons ook inzetten voor de gemeenschap waarin we wonen en werken. Daarom gebruiken we fairtrade ingrediënten en komen we op voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Zo trokken we aan de bel in landen waar het homohuwelijk verboden was en beloofden 10.000 Nederlandse jongeren ons dat ze zouden stemmen.

 

Mensen op de vlucht voor oorlog en geweld hebben net als iedereen recht op een veilig thuis, vinden we bij Ben & Jerry's. Dat krijgen wij als ijsmakers niet alleen voor elkaar. We doen dit samen met veel andere organisaties en bedrijven in Europa – en met jou!

 

En nu?

Onze volgende halte: Brussel! Jouw stem voegen we samen met die van duizenden mensen uit Engeland, Duitsland en Zweden. Begin 2018 komen al jullie stemmen samen in het Europees Parlement. Omdat iedereen recht heeft op een Home Safe Home!

Via onze website en social media kanalen houden we je op de hoogte van wat er met jouw stem gebeurd!