15 taarten waar we een ijsje van gemaakt hebben

Het maakt niet uit wat er op het menu staat tijdens jouw familiediner. Eén ding is zeker, er staat ongetwijfeld taart op tafel tijdens het dessert! Want een geslaagd etentje is niet compleet zonder taart. Maar we hoeven je vast niet te vertellen hoe perfect de combinatie tussen ijs en taart is. Bij Ben & Jerry’s konden we het dan ook niet laten om ijssmaken met taart te ontwikkelen. Aan deze 15 taartsmaken denken we nog regelmatig. Welke zou jij graag willen proberen? Allemaal zeker? Jummmm, piece of cake. Ehhh, pie!

Hoeveel van deze 15 taarten heb jij al eens geprobeerd?

 

1 That’s Life Apple Pie (1987)

Yiiihaaa, de combinatie tussen appeltaart en ijs. Need we say more? We hebben deze smaak natuurlijk ook een keer in Nederland gelanceerd als de smaak 'Oh My! Apple-pie!' (helaas zit hij bij ons niet meer in het assortiment)

 

2: Miz Jelena’s Sweet Potato Pie (1992-1993)

Gemaakt met gemberijs en een fudge swirl. Deze smaak hield het niet heel lang uit, maar was wel erg bijzonder!.

sweet-potato-pie.jpg

 

3: Sweet Potato Pie (1993-1996)

Deze smaak was verkrijgbaar in Scoop Shops in Amerika. Omdat we het zo jammer vonden dat Miz Jelena’s Sweet Potato Pie maar zo kort in de schappen lag, hebben we het recept wat aangepast. Drie jaar lang gaven we de zoete aardappel een nieuwe kans!

 

4. Pecan Pie (1994-1995)

We genieten nog regelmatig van een pint Vanilla Pecan Blondie. Maar vroeger hadden we ook al een smaak met pecannoten. Wist je dat er pas in 1886 een recept van Pecan Pie was?

 

5. Southern Pecan Pie™ (1998-2001)

In 1998 gaven we een nieuwe twist aan de smaak Pecan Pie. We ontwikkelden de limited edition smaak Southern Pecan Pie met ijs van bruine suiker, pecan chunks & swirls!

ben and jerrys southern pecan pie.jpg

 

6. Sublime Key Lime Pie (2006)

Wellicht ken je de gouden combinatie van een Key Lime Pie: het zure van limoen met een mix van zoet! Maar onze smaak Sublime Key Lime Pie met meringue swirls? Die was blijkbaar too hot to handle en verdween al snel weer uit de schappen.

 

7. Lemon Meringue (Scoop Shops 2006)

Ook deze smaak was alleen in onze Amerikaanse Scoop Shops verkrijgbaar. Een fairrukkelijke pint boordevol citroenijs met fluffy meringue swirl en stukjes taart.

lemon-meringue.jpg

 

8. Apple Pie (2009)

Beeld je even in: de geur van versgebakken appeltaart. Een appeltaart die nog warm is en waar je een scoop Ben & Jerry’s ij op laat smelten. Dat is exact de beleving van onze smaak Apple Pie! Voor de liefhebbers van kaneel hebben we altijd Cinnamon Buns.

apple-pie.jpg

 

9. Key Lime Pie (2009-2012)

Na Sublime Key Lime Pie deden we nog een poging om deze taart om te toveren tot een (h)eerlijke pint. Deze tweede poging was iets succesvoller dan de eerste!

key-lime-pie.jpg

 

10. Mud Pie (2010-2012)

Iemand begon ooit de weddenschap dat wij geen smaak konden maken met Ierse koffielikeur. Diegene verloor de weddenschap. We did it, mét chocolade cookie swirl!

mud-pie.jpg

 

11. Boston Cream Pie (2010-2016)

Vroeger waren er zelfs donuts in deze smaak. En wij maakten er een pint ijs van, magisch toch?

boston-cream.jpg

 

12. Pumpkin Pie (Scoop Shops 2011)

Altijd bang dat er nog een verdwaalde pompoenpit in de pompoentaart zit? Daar had je met onze smaak Pumpkin Pie geen last van. Perfect voor tijdens Halloween!

 

13. Candy Bar Pie (Limited Batch 2013-2014)

In 2013 kwamen we met een limited edition smaak vol met nougat, fudge en een swirl van zoete & zoute pretzels! Voor de echte zoetekauw. Had jij het aangedurfd?

candy-bar-pie.jpg

 

14. Mississippi Mud Pie (2013-2015)

Misschien wel het woord met de meeste i’s. Maar wát een fairrukkelijke pint: chocolade ijs, vanille-ijs, stukjes chocoladecake en een swirl van chocolademousse. Voor de echte chocolate lover dus! Net als What-a-lotta Chocolate Cookie Core.

mississippi-mud.jpg

 

15. Coconut Cream Pie

Call us coco-nuts, maar deze smaak was een geniale uitvinding van onze Flavour Guru’s. Al zeggen we het zelf…

coconut-cream.jpg

 

 

Welke van deze smaken had jij zeker willen proberen?