Gelijkheid voor iedereen is
onze Pride en Joy

BenJerry_Lovewhoyoulove_web.jpg

 

In Nederland is augustus Pride maand en hier bij Ben & Jerry’s ondersteunen we huwelijkse gelijkheid al meer dan 35 jaar. Onze inzet voor de LHBTQIA-community komt vanuit de kernwaarden van ons bedrijf. Dit betekent ook dat we diep respect hebben voor mensen binnen en buiten ons bedrijf en wij geloven dat alle mensen volle en gelijke mensenrechten verdienen.

 

In 1989 waren we de eerste grote werkgever in Vermont die zorgverzekering aanbood aan partners van werknemers, ook als ze hetzelfde geslacht hadden. We hebben hier nooit ook maar een seconde spijt van gehad. Hieronder vind je nog een aantal manieren waarop Ben & Jerry’s huwelijkse gelijkheid over de jaren heeft ondersteund.

 

1996: Onze stichting kent beurzen toe aan PFLAG (Ouders, Vrienden en Familie van Lesbiennes en Homo’s) organisaties.

 

1999: We ondersteunen Vermont’s burgerlijke unie motie.

 

2001: Ben & Jerry’s ondersteunt de werknemers anti-discriminatiebeweging.

 

2009: We vieren het homohuwelijk in Vermont op de best mogelijke manier – door onze smaak Chubby Hubby te hernoemen naar Hubby Hubby

hubby-hubby.jpg

 

2010: We toveren onze DC Scoop Shop om tot locatie voor een homohuwelijk. Wat was het n’ice!

 

2012: Ben & Jerry’s werkt samen met Stonewall om huwelijkse gelijkheid in de UK te ondersteunen met een speciale smaak: Apple-y Ever After.

 

2013: We ondersteunen huwelijkse gelijkheid in Australië met I Dough, I Dough en in Ierland met EngageMint Party.

 

2013: We werken samen met de band FUN. en de Ally Coalition om meer bewustzijn rondom LHBTQIA gelijkheid te creëren.  

 

2014: Ben & Jerry’s doet voor het eerst mee in de Tokyo Regenboog Pride Parade

 

2017: De populaire smaak Phish Food wordt in Nederland omgedoopt tot Hooked on You. Deze speciale editie dragen we op aan alle verliefde mensen in alle smaken. Onze partner voor deze smaak is COC Nederland. Deze organisatie komt al sinds 1946 al op voor de belangen van de LHBTQIA-community. Zij zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTQIA in Nederland en het buitenland.

 

2018: Ben & Jerry's Polen creëert samen met verschillende Poolse LHBTQIA-organisaties een onbreekbare regenboog lichtprojectie. En laten zo zien dat liefde onbreekbaar is.

 

Liefde komt in alle smaken en de LHBTQIA Pride Maand is hét perfecte moment om het luid & trots te zeggen: “Love who you love!”