12 geheimen van onze Scoop Shop Scoopers

Scoop Shop 779x400.jpg

Het scoopen van Ben & Jerry’s ijs is niet zomaar een baan. Het is een heldhaftige daad die een glimlach op het gezicht van miljoenen en biljoenen en triljoenen mensen over de hele wereld tovert. Oké, misschien overdrijven we een beetje… maar toch, onze Scoop Shop Scoopers zijn de beste in wat ze doen. Ze diggen urenlang naar chunks & swirls en hebben behoorlijk wat geheimen geleerd. We onthullen er een paar…

 

 1. IJshoorntjes parfum

  Als je lang genoeg in een Scoop Shop rondhangt, krijg je vanzelf die heerlijke geur van ijshoorntjes cadeau. Het blijft ook nogal hangen. In je haar, in je kleren, in je huis… echt o-ver-al. Soms leunen voorbijgangers iets dichterbij om een vleugje op te vangen.

 2. Chocolade tot achter je oren

  Zelfs als je de smaak niet eens aan het scheppen bent, komt Chocolate Fudge Brownie op magische wijze overal te zitten. Het is een heus chocolademysterie.

 3. ID, alsjeblieft

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is je scooper niet Ben én niet Jerry. Nouja, het zou een Ben of een Jerry kunnen zijn, maar niet dé Ben of dé Jerry.

 4. De klant heeft niet altijd gelijk

  We geven je natuurlijk altijd waar je om vraagt, maar sommige smaken zijn gewoon niet voor elkaar gemaakt. Chocolate Chip Chunk en One Sweet World? Serieus? Weet je het 100% zeker?

 5. We zijn unieke sneeuwvlokjes

  Niet elke scooper houdt van Gers Bakkie Roffa en Chunky Monkey. Maar we houden er wel van dat jij van die smaken houdt. Als je van ze houdt, tenminste…

 6. IJshoorntjes stress

  Wafel, suiker en cake hoorntjes lijken misschien op elkaar, maar ze zijn echt heel verschillend. Onze Scoopers moeten het verschil weten voordat ze de Super Scooper-status krijgen. Weet jij niet wat het verschil is? Doe onze Hoorntjes-kieswijzer en je weet meteen een stukje meer…

 7. Soms moeten we 'sorry' zeggen

  Sommige smaken hebben we gewoon niet. We snappen de teleurstelling, maar gelukkig is er alsnog heeel veel keuze!

 8. Milkshake Madness

  We moedigen creativiteit altijd aan als het om milkshakes gaat. Kies welke twee smaken je wilt en wij zorgen ervoor dat het gemixt wordt (maar alsjeblieft, laat ons geen Chocolate Chip Chunk en One Sweet World mixen).

 9. Alles in balans

  Ja, ja, we weten het. Je zou hier niet kunnen werken zonder 10 kilo aan te komen. Maar de waarheid is dat je na de eerste paar weken niet zoveel ijsjes meer eet. Koekjes en Brownies zijn wel een ander verhaal, trouwens.

 10. Traditionele brandwonden

  We branden ons echt niet expres aan het wafelijzer, maar het gebeurt echt iedereen die hier scoopt. We dragen de littekens met trots.

 11. Haute Fudge

  Noem ons arrogant, maar we vinden dat onze hot fudge echt de allerbeste is. We hebben die van anderen geprobeerd maar het is gewoon niet te vergelijken.

 12. Servetjes in de aanslag

  Een chocoladebaard is super schattig… als je 10 bent. Als je ouder bent moet je toch echt aan het werk om je kin schoon te houden.

 

Dat was het dan! 12 geheimen die alle Scoopers leren. Door welke ben jij het meest verrast? Laat het ons weten op onze Rotterdam Facebook pagina!