Waarom we Rotterdam op een ‘eige ijssie’ trakteerde

In heel het land werden hitterecords verbroken, maar de havenstad beleefde een ijskoude zomer. De natte t werd een bevroren t en het een na het andere ‘kuipje’ Ben & Jerry’s werd leeggespoond. Rotterdam werd namelijk fairwend met een groen-wit-groen ijsje: Gers Bakkie Roffa. Waarom? RotterdammerTs zetten zich zo vaak in voor een ander dat we een beloning wel een leuke surpr’ice vonden. Vier dingen waar we met een glimlach op terugkijken:

 1. Peace, love & 010

  Voor de zomer waren er al zo’n 170.000 Rotterdammers die iets deden voor een ander! Ze lullen én poetsen zonder iets terug te verwachten. Dat was iets om te vieren! Daarom verrasten we de stad met een exclusief ijsje, in een mooi, Rotterdams jasje! Namelijk Gers Bakkie Roffa! Natuurlijk hebben we met het ‘eige ijssie’ gelijk geprobeerd het enthousiasme van deze behulpzame 010’ers over te brengen op nóg meer mensen. 

 2. Verschillende smaken mensen

  Opkomen voor een rechtvaardigere samenleving is een van de belangrijkste onderwerpen waar wij ons voor in willen zetten. Zo roepen we jongeren op te gaan stemmen, staan we voor liefde in alle smaken en gaan we zoveel mogelijk lokale samenwerkingen aan. Elkaar aanvullen en goed voor elkaar zijn, zijn onze flavourite ingrediënten. Een organisatie als Rotterdammersvoorelkaar dragen we dan ook een warm hart toe. Deze zomer hebben we ons samen met Rotterdammersvoorelkaar ingezet om nog meer enthousiaste Rotterdammers iets te laten doen voor een ander! 

 3. Hand in hand voor een ander

  Door meer bekendheid te geven aan Rotterdammersvoorelkaar zijn er veel meer aanmeldingen gekomen. Inmiddels zijn er honderden Rotterdammers die genieten van de voordelen. Dit zorgde voor een stralende zomer, vooral voor de Rotterdammers die extra hulp en steun kregen. Maar daar blijft het niet bij. We willen zorgen dat meer mensen ijskoud genieten van warmte voor elkaar. In 010 redenen om je in te zetten voor je stad lees je waarom je inzetten voor een ander goed is. Voor de ander, maar ook voor jezelf.

 4. Hop naar de Scoop Shop

  En Rotterdam kreeg nog een cadeautje: een eigen Scoop Shop. Hier dig je in meer dan vijftien fairrukkelijke Ben & Jerry’s-smaken, milkshakes, sundaes, chunk shakes en versgebakken waffle cones. Een waar ijsparadijs waar je met je vrienden heen kan, maar ook met bijvoorbeeld een nieuwe Rotterdammer, als je hem/haar de stad laat zien.

  Omdat betrokkenheid bij de lokale gemeenschap heel belangrijk is voor Ben & Jerry’s, slaat het de handen ineen met verschillende sociaal-georiënteerde ondernemingen uit Rotterdam voor de levering van overheerlijke producten. Zo worden de brownies, blondies en chocolate-chip-koekjes gebakken in de Bakkerswerkplaats: een veilige en inspirerende werkomgeving voor mensen met onder andere een sociale of verstandelijke beperking. De koffiebonen komen van Heilige Boontjes, een koffiemerk dat jongeren helpt te re-integreren in de arbeidsmarkt door koffie te branden. Het Rotterdamse creatieve bureau Venour heeft de kleurrijke muurschilderingen verzorgd, om het verhaal van Ben & Jerry’s terug te laten komen in de winkel. De Ben & Jerry’s-winkel is te vinden in het centrum van Rotterdam op de Witte de Withstraat 39A.

Lijkt het je ook n’ice om iets te doen voor een ander?

De zomer is inmiddels voorbij… maar er zijn nog steeds genoeg mensen waar je een match made in heaven voor kan zijn. Voor een keer een praatje of regelmatige hulp. Proef het eens! Kijk op Rotterdammersvoorelkaar.nl voor de hulpvragen. Kommie nie uit Rotterdam dan? In iedere stad en elk dorp kun je mensen blij maken met je hulp!