Rhino Foods: de mensen achter die fairrukkelijke chunks in Cookie Dough

tumbling-dough-(1).jpg

 

Ben & Jerry’s werkt al sinds jaar en dag samen met partners om onze euforische smaken te perfectioneren. Van de Caring Dairy boerderijen en fairtrade organisaties waarvan we onze ingrediënten vandaan halen, tot de sociaal verantwoorde browniemakers van Greyston Bakery. Wij vinden dat vele handen niet alleen licht werk, maar ook (h)eerlijk ijs maken. Onze relatie met Rhino Foods, de makers van ons geliefde koekdeeg, is hierbij geen uitzondering.

 

Ted-Hockey.jpg

 

Jaren geleden sloeg Ben & Jerry’s Flavour Guru en “oer ijstherapeut” Peter Lind de handen ineen met de voormalige hockeyer en -coach van Universiteit Vermont, Ted Castle. Hij had een klein bedrijf en heeft de Cookie Dough smaak gemaakt zoals we die vandaag kennen. We vroegen Rhino Foods of ze koekdeeg konden maken dat lekker bleef onder ijskoude temperaturen en toch nog zo lekker chewy bleef zoals we koekdeeg kennen.

 

BNJ0026_Cookie_Dough_Mixer-4647_Large-779.jpg

 

Nou, het was geen easy job. Door hard werk en veel uitproberen, lukte het toch! Sinds 1991 zorgt Rhino Foods voor ons heerlijke cookie dough chunks. Niet alleen voor ons, maar voor bijna de hele ijswereld.

 

Het delen van Ben & Jerry’s missie zorgde voor gekoppelde welvaart voor iedereen die bij ons proces betrokken is. Rhino gebruikt hun succes om anderen te helpen en vind dat de eer van het succes bij de werknemers ligt. De voorgeschiedenis van Ted Castle als atletische coach zorgt ervoor dat hij het allerbeste uit iedereen krijgt.

 

Rhino gelooft erin dat hun werknemers niet alleen op werk lekker in hun vel moeten zitten, maar dat dit bij hen thuis begint. Daarom zijn ze ontwikkelingsprogramma’s begonnen. Niet alleen voor het verbeteren van de werkvaardigheden, maar ook om ervoor te zorgen dat de werknemers een gelukkig en veilig thuis hebben. Rhino Foods heeft hier zelfs ook heel veel andere bedrijven mee geïnspireerd!  

Een aantal van de programma’s waar Rhino in pioneerde:

  • Working Bridges: het aanbieden van directe leningen, assistentie en ondersteuning voor noodsituaties.
  • Open Book Management: medewerkers hebben toegang tot het financiële management van het bedrijf, zo houden ze elkaar scherp en verhoogt het de samenwerking.
  • Uitwisseling van medewerkers: sommige banen zijn nou eenmaal wat meer seizoensgebonden dan andere banen. In plaats van bijvoorbeeld iedereen in de winter naar huis te sturen, kwam Rhino op het idee om met andere seizoensbedrijven samen te werken. Zo blijven de werknemers het hele jaar door aan het werk en leren ze ook nog eens nieuwe vaardigheden. Als dat niet n’ice is!
  • Wellness: verschillende activiteiten en mogelijkheden hebben geholpen om een cultuur van gezondheid en preventieve voorzorgsmaatregelen te creëren. Dit werkt ook door in de gemeenschap.

 

BNJ0026_Cookie_Dough-4601_Large-779.jpg

 

Ben & Jerry’s relatie met Rhino Foods is gesmeed in koekdeeg, maar de samenwerkingswaarden en de passie voor gekoppelde welvaart maakt ons een nog beter team.

 

Rhino Foods is een gecertificeerd B-corp geworden. Hiermee werken ze samen met Ben & Jerry’s en meer dan 1000 bedrijven wereldwijd aan een gezamenlijk doel: als bedrijf zorgen voor mensen en de aarde.

 

De volgende keer als je een pint Cookie Dough opent, denk dan aan wat voor goeds deze cookie dough chunks allemaal doen.