Ben & Jerry’s Statement over Transgender rechten

25045-trans-rights-779x400.jpg

Bij Ben & Jerry’s staan we voor een duurzame wereld waarin iedereen mee kan doen. Of het nu gaat om nieuwkomers die gevlucht zijn voor oorlog en geweld, mensen die de gevolgen van klimaatverandering ontvluchten, LHBTQ-ers, of iemand die om een andere reden niet kan zijn wie hij wil zijn. Iedereen, wie ze ook zijn of wie ze ook liefhebben, verdient gelijke rechten en een eerlijke kans om mee te doen.   

Mensen die transgender zijn, zijn onze vrienden, bekenden en collega’s. Ze hebben het niet makkelijk. Net als andere gemarginaliseerde groepen, staat hun veiligheid en welzijn nog steeds onder druk. Ze lopen een groter risico om op straat aangesproken of zelfs aangevallen worden, maar ook ervaren ze discriminatie bij het zoeken naar een baan of het kopen van een eigen huis. 

Het is duidelijk dat er wereldwijd nog veel werk te verzetten valt. Dat is waarom wij trots zijn dat onze collega’s in de VS zich als vriend en bondgenoot uitspreken voor de rechten van de trans community  bijvoorbeeld  door de Equality Act te steunen.

Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen om een (h)eerlijkere wereld te creëren. Lees meer over wat wij  in het verleden al hebben gedaan om te zorgen mensen trots kunnen zijn op wie ze zijn, en dat liefde in alle smaken komt.